26 ianuarie 2013

Omul, o enigmă


Mereu o să cred că  oamenii se “hrănesc” cu oameni. Ne plac cuvintele frumoase, de laudă, respect; altora le place cearta, respectul impus nu câştigat, bârfa, minciuna…şi fiecare o să se regăsească cumva în cele 2 rânduri ale mele…nu te-ai găsit? Mai uită-te o dată!
            Încerc să trec peste un pas al oamenilor din a doua categorie, mă enervez pe mine că sunt naivă, copilă şi  câteodată uşor de păcălit… De ce e omul este creat să fie aşa? Ne-a lăsat Dumnezeu, bineînteles, prin Mesagerii lui 10 semne pe pământ:
  1. Apa – a lasat apa sa curgă în fluvii şi râuleţe, a lasat apa să picure din cer pentu a mângâia pământul cu lacrimile lui Dumnezeu, apă – să bem când ne este sete, să ne curăţăm când suntem “murdari”, să ne facem un ceai când suntem bolnavi… să o putem atinge şi să vedem că apa nu are miros, culoare sau gust…e doar apa naivă…
  2. Pietre – mici, mari, stanci, munţi. Aţi mângâiat vreodată o piatră? Aţi frământat vreodată vreo piatră? Ce dor îmi este de mirosul pietrelor… Puternice, mari, fragede, catifelate, capodopere…iar tu ai spune că sunt doar pietre, nu?
  3. Căluţi de mare – ce te miri? Masculii aduc pe lume minunea lăsată „mamelor“. Au coada răsucită şi merg tare mândri. Parcă sunt oşteni de la castel!
  4. Secundarul de la ceas – acesta este opţional pentru unii din voi. În primul rând condiţia generală a secundarului este să arate ca o sabie pentru că aşa a lasat vorbă bunicul nepoţeilor. Trebuie ca acest secundar de la ceas să se mişte special, în paşi de vals, întodeauna!
  5. O dorinţă – pentru fiecare şi încă una generală… să nu ne fie frică!
  6. Ochii închişi – ca să putem visa, simţi, înflori!
  7. Liliacul alb cu 7 petale – care înfloreşte numai în a zecea  luna din an şi se scutură în a noua, îmbracă lumea în iarnă şi apoi iarna în flori, florile în soare şi soarele în nori şi ploaie.
  8. Pe tine...
  9. Pe mine...
Şi apoi, nu în cele din urmă:
  1.  ... o zi ...


21 ianuarie 2013

Inovaţii - Bucătăria care se roteşte 180 de grade

Compact Concepts ne demonstrează că și o încăpere de dimensiuni foarte mici poate fi decorată cu stil, în tendințe și, mai ales, având toate atuurile pentru satisfacerea tuturor nevoilor.

Bucătăria care se rotește, căci despre această încăpere este vorba, s-a lansat pe piața mobilei sub forma unui produs cu totul neobișnuit. Originalul concept a fost gândit pentru a mulțumi și persoanele care trăiesc singure, într-un apartament micuț, dar care nu vor să renunțe la stil și funcționalitate.

Ocupând doar 1,8 mp, bucătăria include toate avantajele și elementele unei bucătării obișnuite: chiuvetă, dulăpioare, sertare pentru tacâmuri/cratițe/vase, mașină de spălat vase, plită, cuptor cu microunde, blat de lucru, frigider, polițe, hotă etc. Acest lucru este posibil datorită capacității de rotire cu până la 180 de grade (partea de sus include un raft compartimentat care se rotește cu 360 de grade).

Concepută în concordanță cu cele mai recente tehnologii, bucătăria circulară este și inteligentă, deoarece prezintă un aspect:

·        compact (zona de lucru poate fi acoperită în întregime fără să te miști deloc)

·        convenabil (în ciuda dimensiunilor reduse, oferă o capacitate de depozitare echivalentă cu 12 dulapuri dintr-o bucătărie normală)

·        estetic (se poate ascunde în spatele unor uși care se închid)

·        practic (ocupă doar un colț al bucătăriei).

Evident, este asigurată legătura la instalațiile de apă, curent, gaz, canalizare. Modelul este ideal atât pentru gospodăriile familiale, cât și pentru utilizarea comercială.







 http://www.compact-concepts.com