26 ianuarie 2013

Omul, o enigmă


Mereu o să cred că  oamenii se “hrănesc” cu oameni. Ne plac cuvintele frumoase, de laudă, respect; altora le place cearta, respectul impus nu câştigat, bârfa, minciuna…şi fiecare o să se regăsească cumva în cele 2 rânduri ale mele…nu te-ai găsit? Mai uită-te o dată!
            Încerc să trec peste un pas al oamenilor din a doua categorie, mă enervez pe mine că sunt naivă, copilă şi  câteodată uşor de păcălit… De ce e omul este creat să fie aşa? Ne-a lăsat Dumnezeu, bineînteles, prin Mesagerii lui 10 semne pe pământ:
  1. Apa – a lasat apa sa curgă în fluvii şi râuleţe, a lasat apa să picure din cer pentu a mângâia pământul cu lacrimile lui Dumnezeu, apă – să bem când ne este sete, să ne curăţăm când suntem “murdari”, să ne facem un ceai când suntem bolnavi… să o putem atinge şi să vedem că apa nu are miros, culoare sau gust…e doar apa naivă…
  2. Pietre – mici, mari, stanci, munţi. Aţi mângâiat vreodată o piatră? Aţi frământat vreodată vreo piatră? Ce dor îmi este de mirosul pietrelor… Puternice, mari, fragede, catifelate, capodopere…iar tu ai spune că sunt doar pietre, nu?
  3. Căluţi de mare – ce te miri? Masculii aduc pe lume minunea lăsată „mamelor“. Au coada răsucită şi merg tare mândri. Parcă sunt oşteni de la castel!
  4. Secundarul de la ceas – acesta este opţional pentru unii din voi. În primul rând condiţia generală a secundarului este să arate ca o sabie pentru că aşa a lasat vorbă bunicul nepoţeilor. Trebuie ca acest secundar de la ceas să se mişte special, în paşi de vals, întodeauna!
  5. O dorinţă – pentru fiecare şi încă una generală… să nu ne fie frică!
  6. Ochii închişi – ca să putem visa, simţi, înflori!
  7. Liliacul alb cu 7 petale – care înfloreşte numai în a zecea  luna din an şi se scutură în a noua, îmbracă lumea în iarnă şi apoi iarna în flori, florile în soare şi soarele în nori şi ploaie.
  8. Pe tine...
  9. Pe mine...
Şi apoi, nu în cele din urmă:
  1.  ... o zi ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu