16 mai 2012

Casa cu personalitate: accente orientale si elemente moderne

Intr-o seara de sambata cand lucram la un cochet magazine de mobila din Brasov, apare parca aievea o doamna perfecta cu un zambet minunat.

Se uita parca  printre amenajari, interesanta, intrebatoare  si totusi in acelasi timp sigura pe ea. Incerc sa o abordez si ne indreptam impreuna cu privirea catre o masa rotunda din sticla neagra: “ Pe asta o vreau! Maine vin sa o iau!”  Maine s-a facut poimaine si doamna doctor perfecta nici ca s-a mai intors… pana intr-o zi cand a inceput din nou amenajarea dinningului:  SCAUNE pentru mese!
Am mutat seturi intregi dintr-o camera in alta, din diverse cutii si am rasfoit mii de pagini in cautarea scaunelor ideale pentru masa noastra neagra: nimic! Deja eram putin iritata pentru ca era singurul meu client pe care nu-l puteam sfatuii, indruma: NU AVEA NEVOIE! Stia exact ce-si doreste iar eu nu puteam sa- ii dezleg misterul. Ma uitam la ea si intelegeam ca frumusetea pe care o poarta o va expune si in casa familiei. Intr-o zi… insa misterul meu a fost deslusit! Va las sa va bucurati de frumusetea casei semnate LORETA SOLONARI, ea o face in fiecare zi!
Bucataria orientala in pasi moderni
Combinatia de material, de culori si de stiluri te atrage inca de la inceput. Lumina naturala care patrunde  in bucatarie iti atrage atentia asupra perdelei care este personalizata intr-un stil unic de la culoare pana la modalitatea de prindere. Marmura, pal melaminat, sticla, inox si material sidefate. Totul a fost modificat si transformat 100 % dupa personalitatea proprietarilor.  Micile frumuseti ale naturii au fost randuite in diveres colturi ale locuintei: bonsai-ul face parte din coltul de servit ceai sau cafea, magnoliile se bucura de admiratia privitorilor si isi scalda florile in calduara soarelui.

Living cu “picioarele pe pamant”
Trecem de la bucataria glamour la un living in nuante pamantanii. Nuante cu care orice amenajare se muleaza in armonie, protectie, caldura, in liniste, in energie pozitiva si bineinteles multa prietenie. Decoratiunile sunt prezente in aceeasi tema naturala. Pana si tablourile de pe perete sunt orientate spre acesata tema a energiei pozitive culese din natura.

Oaza de liniste – dormitorul
O combinatie intre stilul glamor si cel modern. Aici gasim forme rotunde, diversificate si  fotoliul de relaxare  scaldat in lumina naturala. Lumina artificiala este directionata in toate colturile dormitorului, desi in acelasi timp creeaza o lumina calda- galbena care ofera o nota ideala de romantism. Covorul, oglinda, draperia si cuierul nu au cum sa nu ne atraga atentia: blana, lemn masiv, material textil si fier forjat intr-o combinatie moderna reusita.

Coltul cu personalitate
Este locul pe care-l ador cel mai mult din toata casa. M-a cucerit din prima clipa felinarul din perete, motivul floral si bineinteles comoda alba clasica. O combinatie simetrica perfecta intre cele 3 puncte de atractie, care pastreaza acelasi model floral: fierul forjat, covorul si pictura peretelui. Aici este coltul in care orice domnisoara iti dezvolta personalitatea si  se incarca cu tot ceea ce este mai  frumos si interesant.  Perdeaua si mai ales modalitatea de prindere, de expunere completeaza acesta nota de romantism clasic.
O casa cu personalitate, mult stil si eleganta. Adunam idei, sperante si fericire alaturi de proprietarea acestui minunat colt de liniste  semnat:  Solonari Loreta.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu