26 iulie 2012

Athos la şcoală - Primii mei prieteni - catelusii Athos si Aramis

Athos la şcoală

Acceptarea lui Athos în colectivul clasei  a I-a a fost una destul de dificilă. Era timid, nu răspundea la ore, dar acasă îşi făcea fericit temele şi citea din ce în ce mai mult. Cartea devenise prietenul lui, deoarece la şcoală era încolţit de colegii săi cu diverse întrebări. Nu ştia să răspundă la: Cine este mama ta? Unde este tatăl tău? De ce poţi să vorbeşti?…  El ne ştia doar pe noi, noi eram familia lui şi încercam să-i acordăm tot sprijinul moral de care avea nevoie. Simţea mereu iubirea prezentă în inima lui. Era ascultător şi respectuos. Pentru mine integrarea lui Athos în colectiv a fost o provocare. Încercam să-i explic că este minunat şi că are un dar de la Dumnezeu pe care nu trebuie să-l piardă. Trebuie să se bucure mereu! 
Într-o zi când Athos se întorcea de la şcoală…
- Ham! Ham! Ham! Ce faci? Spuse Athos trist. Avea urechile blegite iar coada se târa agale după el.
- Ce ai păţit? Şi când să-l iau în braţe îl văd că strânge ochii în semn de durere. Mă uit la lăbuţa lui… era tăiat.
- Ce ai păţit Athos? Cum te-ai lovit?
- Mi-au pus piedică la şcoală când ma jucam cu copiii. Dar să ştii că nu au făcut-o intenţionat, eu i-am iertat şi nu vreau să vii la şcoală cum fac alţi părinţi. M-am gândit eu cum să-i fac să-şi dea seama că au greşit. Spuse Athos cu o privire blajină.
- Bine! Hai să te pansez şi să îmi povesteşti planul tău. Dacă este unul bun am să te susţin, daca nu…căutăm altul. Ce ai făcut la matematică?
-Am luat 9, pentru că nu am ştiut prea bine împărţirea, dar sper să mai repetăm azi, până am să o ştiu perfect. Uite cum mă gândeam: Cel care mi-a pus piedică este băiatul preotului şi sunt sigur că nu o făcut-o intenţionat. Acasă tatăl lui îl învaţă să fie bun şi sufletist, să împartă totul cu cei mai necăjiţi. El nu prea este bun la matematică şi mă gândeam să-l chemăm la noi şi să facem temele împreună. Astfel mă va cunoaşte mai bine şi o să vadă că sunt un prieten căţel pe care se poate baza. Numai că te rog să vorbeşti tu cu mama lui pentru că dacă-l rog eu mă tem că mă va refuza.
Planul lui Athos mi se păru unul genial şi l-am aplicat. Încetul cu încetul  casa noastră se umplu de prietenii lui, de zumzete şi râsete. Athos făcea concursuri de ghicitori şi de poezii:
*Ghici ghicitoarea mea, unde plouă cu petale şi cărarea-i foarte mare?
În pădurea minunată! strigau cu toţii în cor şi râdeau.
*Ghici copile năzdrăvan, ce aleargă ţup, ţup, ţup, are gura mare, mare, şi o haină verde moale,
Şi mănâncă muşte-n zare…?
Ştim!!!!!!!!!!  Broscuţa Oac!
*Pe portativ  adunate, de păsărele fredonate, gâdilici la inimioară, fac viaţa mai uşoară?
Notele muzicale! Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si , Dooooooo.
*Pe năsuc ţi  se topesc, lumea’n alb ei o îmbracă, urşii trec la hibernare, iară moşul sanie are?
Fulgii de zăpadă! Iarna!
*Luminează cerul mare, stelele îi stau în zare, câteodată-i cât un soare, alteori un zâmbet are?
Luna.
*A căzut dintr-o poveste, sase fraţi îi dau de veste, cel mai mic dintre pitici, cu urechi deloc mici.
Mutulică!


Se jucau de-a v-aţi-ascunselea, se uitau la desene animate şi colorau diverse personaje de poveste. Athos în sfârşit era vesel şi înconjurat de copii. Nu mai era singur! Planul lui funcţionase!

25 iulie 2012

Primul meu prieten căţeluşul ATHOS - Primii mei prieteni - căţeluşii Athos şi Aramis

Primul meu prieten căţeluşul  ATHOS

Undeva în apropierea unui mare oraş se află o mică pădurice. Este locul preferat al prietenilor mei: Athos  şi Aramis.  Când era mic, Athos, nici măcar nu se vedea atunci când alerga prin iarba proaspăt crescută. Primavara locul este fermecat! Copacii înfloresc,  aleea este plină de castani care poartă mândri în coroana lor florile în formă de sfeşnice. Toţi copacii  îşi ţin ramurile mândre, sus către cer. Pe poteca aceea Athos aleargă mereu pe lângă mine. Îi plac păpădiile şi florile de primăvară. Rupe câte o floare şi mi-o aduce mereu. Ştie că este un gest frumos, cu care mă cucereşte de fiecare dată. Lui Athos îi place foarte mult să se joace : să alerge după fluturi, să sară după broscuţe, mai puţin insă să aducă băţul când îi este aruncat. Fuge dupa el, îl prinde dar îl lasă acolo. Natura îi oferă suficiente nuieluşe încât nu doreşte să le aducă înapoi. Acolo este locul băţului !  Este un căţel cu personalitate!  


Athos s-a nascut într-o zi de primăvară  însorită, când ghioceii scoteau capetele din zapadă şi mulţumeau cerului pentru frumuseţea lor naivă. Pentru că era cel mai frumos căţel, nu a stat mult lângă mama şi fraţii lui, fiind  repede adoptat de familia mea. Un ciobănesc mioritic, mândru, cu un mers ţanţos, dar agale. Îi plăcea să stea la poze şi ocupa cele mai fotogenice poziţii. Clipea rar, zâmbea şi scotea lăbuţele în faţă. Aşa am ajuns eu să-l am pe Athos. Când l-am luat pentru prima dată în braţe se uita la mine puţin speriat dar în acelaşi timp bucuros că avea o familie.
Îi plăcea să fie plimbat cu maşina, bicicleta, să alerge, cunoştea culorile, mânca mereu de pe jos chiar dacă nu avea voie, se ştergea pe lăbuţe cu şerveţele parfumate şi  cânta toata ziua. Când intra în cameră mai întâi lătra, să se facă prezent şi apoi apărea ca o vedetă. Arunca o privire mângâietoare şi nu puteai să-i  rezişti pentru o plimbare în păduricea de lângă oraş.
Într-o zi însă, acolo se petrecu  o minune. Vremea era răcoroasă, bătea puţin vântul, copacii se legănau şi norii aveau o culoare deosebită. Parcă erau împărţiţi între două lumi de culori: una de primăvară, vie şi verde şi cealaltă de toamnă – mohorâtă, neagră şi gri. Castanii se scuturau şi aveam parte cu Athos de cea mai minunată ploaie de petale. În acel moment Athos se aruncă în iarbă şi începu să alerge şi să sară, vesel ca niciodată. Eu încercam să-i  ţin pasul, însă lăbuţele lui erau tot mai sprintene. Se opri!!!

-Ham!  Ham! Ham! Hei!!!  Sunt aici! Nu mă vezi?
M-am oprit. M-am uitat în stânga, în dreapta, sus, jos…la ploaia petalelor de castani şi…
-Nu mă vezi? Am mai cresut un pic… nu sunt cât iarba, dar sunt aici!
-Athos… tu vorbeşti? mirată m-am uitat către el. Avea o privire gingaşă. L-am luat în braţe şi el m-a pupat. A fost pentru prima dată.
-Da! Vorbesc, dar mi-a fost ruşine ca să nu râzi de mine! Ştiu că majoritatea căţeilor nu vorbesc, dar eu sunt mai special. Când m-am născut, am visat trei doamne zburătoare  care au venit la mine şi mi-au dăruit înţelepciune omenească, minte ageră şi amuzament cu personalitate.

Pentru câteva secunde am rămas blocată. Îl smotoceam de drag şi mă jucam cu el, gândindu-mă însă că nu poate fi  adevărat…Eram foarte bucuroasă! Athos se juca şi el fericit şi mândru de ploaia de petale. Cerul pe partea noastră de pădure ne mângâia cu razele soarelui. Parcă numai în jurul nostru era lumină.
-Athos, cum ţi se pare  această pădurice?
-Minunată!!! Strigă Athos. Alergă către o floare, o rupse şi, ca de obicei, o aduse mândru. Poftim! Ştiu că îţi plac florile! Şi mie! Îmi plac de prima dată când am văzut aceşti castani minunaţi. Aici vreau sa ne jucăm  mereu!
M-am întors spre seară cu Athos acasă, lihniţi de foame şi stabilind că vom da vestea cea mare la cină când familia era acasă. Ştiam că toţi vor  înţelege că este un câine special şi se vor bucura.  

Cu drag, fratelui meu iubit...


24 iulie 2012

Selva – Iubirea pentru detalii

Designerii  şi-au pus în valoare talentul, iar piaţa este  definită  prin  lux şi calitate. Oare 2013 cu ce ne va surprinde?  Aşteptam cu toţii să urmărim acestă piaţă care este într-o continuă schimbare, care se “aranjează” în pas cu moda şi cultura consumatorilor ei.
Primul producător de mobilă care ne atrage atenţia în acest  sens este Selva, cu  nouă colecţie a sa  Tzsar. Produsele Selva sunt captivante, atât datorită exteriorului, cât şi datorită “valorii interioare”. De remarcat la acest producator italian este  perfecţiunea  lemnului masiv din care acestea sunt realizate.   Atunci când creează un corp de mobilier, Selva încearcă  să transmită de fapt un stil de viaţă. Aşa s-a născut Colecţia Tzsar: stil de viaţă cosmopolit,  si extravagant, în care inspiraţii din toate culturile şi stilurile sunt îmbinate în idei noi şi exclusive.   Gama de produse Selva dă posibilitatea tuturor celor care sunt în căutarea acelui ceva special, să îşi creeze propria lume. O lume care stă deasupra tendinţelor, o lume în care frumuseţea domneşte la nesfârşit.
Colecţia Tzsar este unică şi exclusivă, dispune de o individualitate stilistică, calitate şi durabilitate, cu materiale masive, finisaje perfecte, spactaculozitate şi lumină permanentă pe scena noilor colecţii de mobilier deosebit pentru interioare îndrăzneţe, surprinzatoare şi unice.  Selva a câştigat numeroase premii în acest domeniu şi sunt printre puţinii producători care beneficiază de multe plusuri şi aprecieri. Mobilierul este creat cu o foarte mare atenţie pentru detaliu, materialele sunt alese din mii de modele şi culori, dar toate ignifuge.  Echipa Selva lucrează cu sufletul, inspiraţi de iubire şi oameni. Selva nu îşi doreşte să creeze doar mobilă, îşi doreşte un mediu de oamenii fericiţi care să revină sau să recomande de fiecare dată cu încredere produsele lor.
Dinning-ul Tzsar – zona de luat masa, este centrul locuinţei si reprezintă locul care uneşte familia, iar amenajarea corespunzătoare a acestui spaţiu creează o atmosferă relaxantă şi caldă. Masa, care face parte din acestă opulentă colecţie, este un excelent mobilier magnific şi atemporal. Varietatea de culori şi materiale pe care o oferă se mulează pe gustul şi liniştea fiecăruia. Liniile curbe adaugă un rafinament la masă făcând-o adaptabilă la toate stilurile de interior. Scaunele – clasice,  dar în acelaşi timp moderne,  stilurile care se unesc şi se despart prin liniile  fine fără a deranja privirii armonizează orice  încăpere. Un scaun urban, între 2 vârste, cu un aer proaspat, interesant, care creează o atmosferă deosebită, combinând căldura clasicului cu formele şi liniile clare, specifice stilului modern. Corpul de mobilier din dinning întregeşte unitatea din jurul mesei. Sticla fină combinată cu lemnul dur şi culoarea vie a scaunelor, toate perfecţionate şi finisate manual aduc acea notă de lux şi eleganţă de care încăperea avea nevoie.
Cel mai sacru spaţiu al casei este dormitorul. Ritmul alert al vieţii moderne şi al tehnologiei avansate, a făcut ca acestă  încăpere să fie un ultim refugiu al zilei. Locul unde ne relaxăm, ne odihnim, locul unde uităm de toate problemele din timpul zilei şi ne încărcăm bateriile pentru ziua ce urmează. La prima vedere dormitorul din colecţia Tzsar pare unul în miniatură, un colţişor mic, plin de linişte doar pentru tine.  Dacă aruncăm însă şi o a doua privire putem observa…. “arta” încăperii. Lucrat manual în lemn masiv de tei, detaliat, surprinzător şi elaborat. Acestea sunt caracteristicile principale ale dormitorului Tzsar.  Aceste piese de mobilier sunt adevărate opere de artă, amintind de un stil bogat, perfect ornamentat şi atent decorat.      
Colecţia va atrage mult timp atenţia tuturor celor care îşi doresc opulenţă, bun gust, simplitate şi unicitate. Fiecare piesă  este deosebită  prin finisajul ei, fiecare piesă vorbeşte şi simte o dată cu cei care îi găsesc un loc în casă … până la urmă se pare că oriunde ar fi,  iubeste! Pentru că aşa a fost creată! 



3 iulie 2012

Aplauze pe scena mobilei – SELVA prezintă Colecţia Eleganza

Selva ne uimeşte din nou cu o colecţie inedită şi unică  “ Eleganza”. Designerii au creionat, schiţat şi apoi proiectat un nou, vechi, luxos şi liniştit stil de viaţă. Modul de gândire multicultural , amestecul  de inspiraţie din toate culturile şi erele sunt îmbinate în culori şi mult bun gust.  Noua colecţie “ Eleganza” oferită de Selva dă posibilitatea tuturor celor care sunt în căutarea acelui ceva special, să îşi creeze propria lume, propria energie şi simţire în spaţiul de habitat. O lume care stă deasupra tendinţelor, o lume în care frumuseţea, calitatea şi fineţea domneşte la nesfârşit.
Cunoaştem cu toţii că atunci când alegi un corp de mobilier, alegi de fapt un stil de viaţă. Selva produce din dragoste pentru viaţă. Din toate acestea s-au născut inspiraţia şi din ea dorinţa de a concepe amenajări în care oamenii să fie fericiţi.    
Living-ul şi dinning-ul prezentat de Selva  “defilează” în forţă atrăgând şi cea mai critică privire.  Livingul este locul în care ne desfăşurăm multe dintre activităţile zilnice, unde familia şi prietenii sunt primiţi cu foarte multă căldură. Livingul rămâne un spaţiu deosebit care trebuie amenajat asfel  încât să reflecte personalitatea proprietarilor.  Elegant şi îndrăzneţ, cu linii pe cât de simple pe atât de inovatoare, mobilierul se remarcă prin unitatea formală, desing şi finisaje de ultimă oră. Ţesături fine şi diverse, finisaje lăcuite, lumină natural şi accesorii deosebite, toate acestea  însufleţesc atmosfera dând viaţă fiecărui obiect.  De la sfârşitul anului trecut se “poartă” în jurul mesei sau pe cel mult 2 laturi ale acesteia – banchete. Acestea nu înlocuiesc scaunele unei mese, ci fac ca acesta să fie mai prietenoasă. Banchetele sunt uşor de folosit în orice colţ al camerei. Spaţiul se poate transforma  trcând  de la o cină amuzantă şi prietenoasă la o cafea între 2 prietenii pe terasă în jurul unei măsuţe joase cele două acţiuni având în comun o băncuţă.  Mesele te atrag prin finisajul fin şi perfect, varietatea liniilor continuă spaţial trecând de la masă, la canapea   apoi la comoda TV şi corpurile de perete. Aproape ca se “observă” creionul  care desenează acest spaţiu fără a se “ridica” de pe planşă. Imediat ce intrii în acestă încăpere te simţi cu adevărat “acasă”. Culorile pământii atent alese sporesc confortul, plăcerea vizuală şi oferă echilibrul benefic pentru un open-space.
Cel de-al doilea dinning ne încanta cu adevărat privirea. Ţesături fine, ştarsuri, lux, spectacol şi lumini pe scena acestui mobilier. Acum parcă s-a deschis cortina şi aplauzele nu încetează. Scaunul mov aşezat lângă măsuţă şi lampadarul auriu ştie şi este mândru de frumuseţea lui. Culori îndrăznete, laduri, energia pământie, amestec de lemn, sticlă, metal şi lumină naturală fac acestă încăpere îndrăzneaţă şi unică. Găsim din nou amestecul de băncuţe şi scaune în jurul aceleiaşi mese. Dacă prima încăpere era desenată cu un creion, acesta dă senzaţia unui tablou pictat unde culorile şi-au facut “de cap”. Observăm în ambele încăperi obiectele decorative atent alese şi foarte bine poziţionate. Îndrăzneţe ca dimensiune şi culoare,   oglinzii ascunse de privirii cochete  dar poziţionate perfect pentru o enregie pozitivă.
Selva se remarcă din nou prin acestă colecţie “Eleganza”. Produsele sunt captivante, atât datorită finisajului cât şi datorită utilitătii acestora. Remarcăm din nou preţiozitatea lemnului masiv care predomină în producerea pieselor de mobilier.
Captivant… ca urmare a luxului sau exterior şi valorilor sale “interioare” … Selva şi noua colecţie “Eleganza” au deschis cortina din nou cu un ropot de aplauze!