30 mai 2012

Porada - clasicul modern contemporan

Iată cum extravaganţa îşi face din nou apariţia  în colecţiile uimitoare a celor de la Porada.  Oare ies în evidenţă? 
Se pare că designerul, sau mai bine spus Domnul  Tarcisio Colzani, « Domnul » pentru că este foarte respectat în branşă, uimeşte! Uimeşte prin îndrăzneala de a combina fineţe, eleganţă, stil. Fineţe – prin ţesăturile pe care le alege de fiecare dată, eleganţă- prin fibra, culoarea lemnului şi bineînţeles stilul prin combinaţia excentrică a fierului cu toate celelate elemente.  Incredientele perfecte  pentru a ieşi cu orice preţ în evidenţă, de a nu face parte din comun.
Porada încearcă să îmbine tehnologiile de ultimă oră  cu tradiţia locurilor, cu fineţea şi în acelaşi timp duritatea lemnului.  Firma lucrează de mai bine de 40 de ani cu designeri  şi arhitecţi cunoscuţi, cum ar fi: Alberio şi Cerbaro, Martinio Perego,Marconato şi Zappa, Seveso şi Trezzi, Gottein, Gonser,  Tarcisio Colzani, lista rămânând deschisă până în zilele noastre. De aici poate începem să ne formăm privirea şi simţurile, să percepem combinaţiile îndrăzneţe: sticlă, oţel, plastic, crom, stofă, piele naturală, lemn şi materiale plastice. Aceste noi combinaţii au fost introduse pe piaţă de  Tarcisio Colzani, având ca principiu un mesaj puternic de colectare a materialelor care pot fi transformate  şi utilizate. Designul, culoarea, utilitatea, finisajul, toate produse sub o atentă  supraveghere a profesioniştilor de la Porada, fac ca aceste produse să nu fie acesibile oricui.
Lemnul masiv este finisat perfect, eleganţa simplă a  liniilor  tăiate drept, diferitele materiale permit doar o îmbinare fină. Acesta  este reţeta secretă pentru orice produs Porada. Orice limbă ai vorbi, din orice colţ de lume ai fi,  dacă vezi şi ştii să atingi ce te înconjoară, îţi vei da seama într-o clipă că Porada îşi semnează produsul pe fiecare centimetru pătrat.    Porada combină har şi armonie, stil Italian 100%.
Canapeaua cu ramă din metal Panama, “învelită” cu o ţesătură fină, toate acestea susţinute de lemnul finisat fin, dar puternic,  ocupă un loc de cinste în colectia celor de la Porada.  Dimensiunea canapelei este una îndrăzneaţă: 2 metri 20 centimetri, neextensibilă, 2 locuri, perne umplute cu miez elastic şi poliuretan. Lemnul şi ţesătura sunt disponibile în divere culori: de la cireşul clasic până la cele mai lăcuite nuanţe de lemn alb şi  negru. Materialul textil ales cu grijă de designerul Colzani nu se lasă mai prejos: de la diferite nuanţe de culori până la texturi dintre cele mai alese şi fine, piele naturală  cu sau fără striaţii, ştanţata sau sidefată.  Fotoliul păstrează liniile perfect drepte ale canapelei şi nu cedează nici acesta  dimensiunilor voluminoase, depaşind un metru.
Masutele Londra şi Paringi, întregesc tabloul universal al canapelei şi fotoliilor  Panama. Rotunde, dar fixate pe un suport metalic drept, dreptunghiular dar cu un joc de culori ales, în acelaşi design…dar parcă din altă lume. Ne-am convins încă o dată de stilul Italian, de perfecţiunea şi dăruirea cu care ne oferă produsele.





Trecutul îndepărtat şi fin al lemnului, clasicul modern contemporan a ieşit din nou la suprafaţă… by Porada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu