21 mai 2012

De la non – culoare la amenajare!

O amenajare extravagantă înseamnă confort, pozitivism şi încredere. Încercăm diverse combinaţii de culori şi materiale, cât mai fine, cât mai preţioase, lucioase, cât mai glamouroase. Ambientarea specială a unei locuinţe poate inova mult, prin culoare. Când trebuie să alegem culorile pentru diversele încâperi din casa, mereu ne gândim la culorile preferate. Albul nu lipseste din vasta noastră paletă. Este cel mai simplu de adăugat şi de combinat. Însă …  Atenţie! Acestă culoare   este asociată cu siguranţa, bunul gust şi claritatea. Acesta reflectă respectul nostru pentru frumuseţea interioară şi exterioară. Utilizat din plin de-a lungul secolelor, albul a fost pus în multe contexte şi combinaţii diferite. Deşi la prima vedere uşor de combinat, trebuie să avem în vedere anumite aspecte: Alb în combinaţie cu negrul devine sobru, elegant, rafinat. În general se combină în cantităţi egale. Negrul defineşte foarte bine spaţiul, albul răspândeşte căldură şi lumină. Alb în combinaţie cu roşu – una din cele mai îndrăznete, provocatore şi subtile combinaţii. Roşul dă putere spaţiului şi se recomandă în cantităţi mici. Alb în combinaţie cu mov, turcoaz sau auriu – înseamnă că sunteţi în trend-ul anului 2010! Fără doar şi poate sunt cele mai reuşite combinaţii ale momentului. Puritate şi culoare, lumină şi veselie!  
Îndrăznesc să spun însă că cea mai reuşită combinaţie a albului este cea în culorile pământului. Am spus “în” pentru că se amestecă pur şi simplu în rădăcinile naturii. Combinaţiile de crem, maro, bej crează  un spaţiu plin de relaxare în care este nevoie de o amenajare deosebită care să permită tot confortul. Nimic nu poate fii mai plăcut decât întoarcerea la natură, primirea ei în casa noastră.  Oricine poate  combina în orice cantitate aceste minunate culori fără să dea greş. Ce este cel mai interesant? Aceste combinaţii se pot mula pe orice încăpere. Cu sau fără ajutorul unui specialist puteţi să vă amenajaţi camere luminoase, călduroase şi spaţioase.
În Franţa şi Italia se poartă de foarte mulţi ani mobilierul alb. Este chic, luxos şi diferit. Franţa comercializează mobilier clasic, minimalist încărcat cu tradiţie şi rafinament. Italienii însă sunt foarte moderni în ceea ce priveste mobilierul alb. Prefera albul luxos cât mai lăcuit, plin de perfecţiune. La noi aş putea spune ca este o combinaţie de stiluri. Îndrăznim!? Începem de fapt să îndrăznim de câţiva ani încoace. Majoritatea spaţiilor la noi în tară sunt zugravite în alb. Este comod, uşor de combinat, spaţios şi luminos!  Ne place să găsim diverse combinaţii personalizate, la care nimeni nu s-a gândit. Ne place să fim unici într-un alb perfect şi pur!
Iată cum o simplă culoare, care de fapt… este non-culoare, poate să aducă lumină, să separe sau să adune la un loc jocuri de culori şi veselie!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu