16 mai 2012

Un strop de suflet, intrebari si iubire pe panza viitorului – Ruxandra Papa

Am vazut cateva tablouri  ale d-nei Ruxandra Papa la o emisiune Tv si pur si simplu am receptionat mesajul frumusetii artei.
De atunci ma gandesc mereu sa-l impart, sa-l daruiesc tuturor celor care stiu sa-l primeasca. Dragii mei, va las in minunata companie a unei artiste minunate si consacrate...
Ruxandra Papa picteaza...
Nu mi-a placut niciodata intrebarea “ce ati vrut sa spuneti in tabloul acesta”.
Un tablou este un cumul de stari sufletesti, contradictii, intrebari, senzatii.
Este o parte de suflet intr-un moment anume.
Este o traire de o clipa, sau eterna.
Este imaginea dinainte sau de dupa…..Este ceva magic.
Un tablou nu poate fi redus la cateva cuvinte. Un tablou pune niste intrebari, nu da raspunsuri. Un tablou ce dezvaluie totul la prima privire este sarac.El trebuie o viata-ntreaga sa-ti creeze senzatii, sa te fascineze.Sa-ti bucure nu doar ochii, ci mai ales sufletul.
Asa cum Umberto Eco si-a creat cartile pe mai multe nivele de lectura, tablourile mele sunt create pe mai multe nivele de perceptie si intelegere.De la filozofie, pana la simpla bucurie de a privi.
O intrebare este de multe ori mai bogata si mai interesanta decat raspunsul insusi.

Tablourile mele nu folosesc simboluri tipice chiar daca acestea reveleaza cel mai adesea unitatea fundamentala a mai multor zone ale realului. Lumina ca element primordial permite trecerea si circulatia de la un nivel la altul integrand formele si intelesurile fara a le particulariza. Lumina in acest context va defini Viata care tinde spre repaos, spre echilibru si unitate in incercarea de a imita spiritul in avantul sau spre stabilitate.
Simbolurile filozofice cu o aparenta definire, identifica, asimileaza si unifica planuri eterogene si realitati in aparenta ireductibile. Omul e insusi un simbol si astfel existenta lui este imbogatita si amplificata. El nu va fi indepartat sau instrainat de el insusi, ci dimpotriva, i se va dezvalui propria existenta si propriul destin. Sa nu incercam sa distrugem intelegerea simturilor, printr-o intelegere sau explicare fragmentata care n-ar duce decat la o facila dezvaluire a unor trairi pe care le purtam cu totii in noi.









Cu drag, va asteptam din nou la Brasov!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu