17 mai 2012

Contemporan şi clasic - amprenta viitorului sau trecutului

Combinaţia de stiluri a devenit în ultima perioadă de timp, un trend în domeniul amenajarilor. Se poartă clasic şi contemporan, modern şi  retro, stiluri diferite, într-un decor unitar. O casă primitoare trebuie să te învăluie de caldură, lumină de la prima vedere a decorului până la ultimii paşi ai ţesăturii.  Nunaţele sobre, lumina caldă, liniile drepte sau rotunde, formele nejustificat de mici sau mari, scot foarte bine în evidenţă materialele din care sunt realizate piesele de mobiler sau decoraţiunile.
O nouă colecţie diferită îşi face apariţia pe piaţă. Another Time, semnată de echipa celor  de la B&B Italia, lider pe piaţa mobilei pe stilul contemporan.  Produsele B&B au întodeauna o poveste; poveste care de fiecare dată se încheie numai şi numai cu recunoştinţa clienţilor şi un mare succes pe partea de vânzări. Mobilierul este realizat  pe stiluri diferite. Oricare ar fi arhitectura încăperii modernismul îşi face întodeauna loc. Toate acestea sunt posibile datorită echipei  de  designeri celebri,  care întregesc brandul B&B Italia. Colecţiile se adaptează stilului de viaţă, renasc şi trăiesc din trecut pentru viitor, mobilierul locuieşte şi trăieşte acolo. B&B Italia a avut întodeaua o dezvoltare constantă şi inovatoare, dovadă făcând şi colecţia Another Time.  
Canpeaua Diesis, semanat Antonio Citterio plasată în centrul camerei, îşi face prima apariţia  în liinile drepte ale unui design contemporan. Calitatea materialului, a ţesăturii nu se poate exprima in cuvinte. Trebuie să fii acolo, să trăieşti, să simţi, să atingi şi să te relaxezi.  Măsuţa Luis aşezată în faţa canapelei completează parcă ca într-un joc de lego forma canapelei, linia cromată şi fineţea lemnului  cu cea a ţesăturii.  Unicitatea camerei stă în motivele decorative care trec cu uşurinţă dintr-un stil în altul, în detaliile care se sincronizează discret. Încăperea a fost amenajată în stil modern, cu accente tradiţionale, în final obţinându-se un decor care poartă amprenta trecutului, dar care este ancorat totuşi în prezent. Culoarea roşie ne atrage atenţia parcă, asupra Lustrei de la Moooi  “Calul”. O combinaţie de materiale, care nu este straină încăperii, luminează un colţ atrăgând atenţia asupra detaliilor fine.
Fotoliul Fat impune prin spătarul dublu şi confortul  pe care-l deţine. Umplut cu puf şi poliuretan, aşezat pe un covor moale şi fin, în lumina naturală a ferestrei  imense pune în valoare, ca într-un dialog   puful prezent în cameră şi veioza .  O combinaţie de PVC, bumbac, ramă de metal, ţesături fine, piele şi lemn crează atmosfera specială a încăperii.
Patricia Urquiola schitează şi da viaţă  patului Tuffy. Disponibil în diverse culori şi tesături, patul este unic prin patratele mari formate de pliurile materialului. Această “împărţire” în pliuri a materialului permite o flexibilitate mai mare a ţesăturii şi o rezistenţă în timp. Măsuţele Fat şi taburetul Pyllon cu linii diferite sunt completate din nou ca un joc de lego de cei de la Moooi cu lămpile unicate prin designul şi materialele folosite. Tăblia patului dublată cu lemn atrage  jocul de culori, completat cu trioul măsuţelor de la alb, gri şi negru. Atmosefera speciala care se crează datorită fiecarui element decorativ din încăpere, se reflectă sau este parcă în dialog cu un altul.
Masa Link proiectată parcă dintr-o singură bucată ca şi cum ar fi turnată, finisajul perfect alb, aduce din nou un joc cromatic şi un amestec de materiale privirii. În completarea acesteia, Naoto Fukasawa, crează scaunul Papilio. Spatarul curbat, grosimea uniforma păstrată în tot ansamblul, picioarele cromate, atenţia la detalii chiar şi la cele mai puţin vizibile, cum ar fi materialul, oferă un produs comod şi relaxant, care impune o pozitie corectă si dreaptă. Husa detaşabilă din diverse ţesături dovedeşte încă o dată că echipa B&B Italia nu este atentă doar la aspectul produsului, ci şi la utilitatea acestuia. Moooi surprinde şi de această dată cu o lustră avangardistă: sticlă, metal, pete reci de culori: roşu, albastru. Pentru un cadru de relaxare perfec lumina este răspândită plăcută şi discretă.
Am convins înca o data, ca trebuie să fii acolo ca să simţi confort, stiluri, lumină, o muncă ce merită apreciată şi păstrată în casele tuturor, proiecte care au reuşit să combine trecut şi prezent în stiluri de viaţă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu