4 iunie 2012

2012 în tendinţe, cu bun gust

Tendinţe, priviri curioase, multă  culoare, întrebări şi răspunsuri.  Aceştia sunt paşii mărunţi şi siguri ai acestui nou început de an, al designerilor în domeniul mobilierului. O nouă adiere de vând, rece de iarnă... însă plăcută datorită fulgilor de nea. Pe lângă culoarea albă, galbenă care se identifică, anul acesta tendinţa de curaj şi optimism aduce în faţă  două culori interesante:  roşul şi portocaliul. Culori primitoare, pline de energie  care vor anima întregul nostru peisaj, dând viaţa locuinţelor dumneavoastră.  Pentru a  ne întoarce doar cu o privire, aducem din anii trecuţi şi fenomenul ecologic în acest nou început de 2012.
Porada, Flou, Jesse ţi Cesar stau la dispoziţia noastră în acest numar pentru a fii vedetele începutlui. Un dinning, un pat, o canapea luminată şi decorata cu o măsuţă inovatoare se întrec cu noile scaune personalizabile  din colecţia Biba. Deşi aparent ferite de culoarea anului 2012, designeri care le-au dat viaţă, nu au uita de importanţa unui finisaj perfect  şi spectaculos.
Cesar ne uimeste cu noua bucătărie Kalea care se lasă cufundată în lumină naturală, lux şi cel mai important amănunt: combinaţie inedită de finisaje. Lemnul masiv de stejar, la prima vedere se poate spune că nu este finisat, parcp natura a fost adusă şi lăsată să-şi dezlanţuie frumuseţea în locuinţă.  Adăugăm peste toată armonia finisajul lucios şi sticla colorată, o insulă mare cu spaţii de depozitare generoase, o masă de lucru care aduce inclusiv strălucirea oţelului inoxidabil. Ritmuri neconvenţionale şi asimetrice create de compartimentele deschise de depozitare, acestea armonizandu-se perfect cu libertata de acorduri oferite de colecţia Kala. Rezultatul acestor combinaţii de materiale şi culori îndrazneţe   declanşează contrastele de culaore prezente în întregul aranjament. O originală compoziţie arhitecturală: o bucătărie unică într-un spaţiu deschis, cufundat în natură.
Producătorul internaţional de top Porada îmbină procesul tehnologic cu tradiţia şi experienţa artizanală în fabricarea mobilierului. Compania Porada vine cu propuneri îndrăzneţe în anul 2012, forme contemporane, geometrice: picioarele canapelei din  lemn masiv capătă forme noi, puternice, iar obiectele decorative învadează suprafeţele mari ale peretului din spatele canapelei, astfel întreg spaţiu se deschide unei atmosfere relaxante. De la tradiţionala canapea  în stil clasic sau modernă în stil, ajungem la forme minimaliste, excentrice. Lemnul în culoare albă lăcuit şi finisat lucios  contrastează cu luminozitatea dată de pereţii gri şi marmura pamântie. Masa se intersectează în tendinţe cu lampadarul care veghează  parcă  acest întreg tablou semnat Porada, colecţia Eleven.
Există mai multe soluţii pentru amenajarea unui loc de luat masa  sau chiar  de discutat un contract la birou. Echipa de designeri Jesse ne propun  noua colecţie de scaune Biba. Create sub sloganul „Design natural” scunele Bida pot fii personalizate 100%, începând de la ergonomicitate,  culori, materiale şi chiar modele de picioare divers finisate. Jesse crează spaţii în care sa te poţi întâlni şi  interacţiona cu oameni relaxaţi având  zâmbetul pe buze.
Am lasat la urma colectia Argan de la producatorii italeini Flou deoarece îmi doresc ca citind aceste câteva rânduri sa vă aşezati mai confortabil în fotoliul dumneavoastră. Flou sunt cei care inovează piaţa în acest an cu un gând bun de totală relaxare. La fiecare sfarşit de zi, fiecare dintre noi ajungem acasă şi ne aşeazăm confortabil în pat. Închidem ochii, iar în acel moment toţi muschii corpului se eliberează de stresul cotidian, acela este momentul nostru, momentul în care ne încărcăm bateriile din nou pentru încă o zi, o zi în care ne vom bucura de soare, de cafeaua de dimineaţă  şi de bucuria celor din jur. O treime din viaţă o petecem în pat,visând.  Designeri Flou ne ofera răsfăţul total. Colecţiile sunt adevărate stiluri clasice, glamour  sau contemporane. Fiecare  colecţie are o forma nouă, inedită şi primitoare. Patul Argan are o baza de 25 de centimetrii, cu spaţiu de depozitare activat electric, o tablie captuşită integral din materiale diverse: stofă, piele naturală sau ecologică. Eleganţa tăbliei este dată de 4 pliuri verticale care accentuează înalţimea acesteia. Husa patului este complet detaşabilă, fiind uşor de curăţat sau înlocuit. O colecţie uşor de acceptat  în spaţiul nostru special şi intim. 
Iată cum doar cu câteva schiţe am creionat: culoare, trend, viaţă, noi colecţii şi confort în extravaganţă anului 2012! Şi pentru că este anul Tangrine Tango cu siguranţă inovaţia, curajul şi fineţea vor defila pe aceiaşi scenă a designului naturii în arta lemnului.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu