14 iunie 2012

Ingredinete eco-friendly

Să adopţi un stil eco-friendly nu înseamnă doar să fii în pas cu moda ci înseamnă cel mai mult că-ţi pasă de mediul înconjurator, de viitorul copiilor tăi, de buna dispoziţie pentru tot ceea ce te înconjoară. Pentru a putea beneficia de toate aceste daruri ale naturii trebuie să fim atenţi încă de la prima schiţă a locuinţei pe hârtie. Totul începe de la construcţia casei. Aveţi în vedere: răsăritul şi apusul soarelui, din ce direcţie bate vântul, de unde captaţi mai multă lumină naturală şi evitaţi materialele sintetice. Folosiţi în încăpere cât mai mult lemn şi piatră naturală, astfel obţineţi un consum mai scăzut de energie şi vă încărcaţi cu energie pozitivă din natură în propria dumneavoastră locuinţă.
O locuinţă ecologică nu înseamnă doar o întoarcere la metodele tradiţionale de construire. O casă eco, verde, poate fi extavagantă, modernă şi foarte utilă. Materialele ecologice utilizate sunt de o calitate net superioară celor non-eco. Sunt atent finisate, tăiate, mult mai puţin tratate şi prelucrate. Eco-friendly înseamnă o decorare interioară în care parfumul şi prospeţimea naturii îşi fac mult simţită prezenţa. Este foarte uşor să decorezi chiar şi bucătăria cu plante verzi. Pe piaţă se găsesc plante aromatice precum pătrunjel, busuioc, salată în ghiveci, proaspete. Într-un colţ vă puteţi amenaja ghivece mari cu pomişori pitici, poate chiar cu măslini sau dafini. Sunt foarte potrivite ghivecele ornamentale mari din piatră, iar culorile potrivite să fie cât mai naturale.
Bucătăriile eco-friendly sunt moderne şi sofisticate, atât prin combinaţiile de materiale folosite, cât şi prin aparatura electronică cât mai performantă. Toate aceste inovaţii ale tehnologiei pot fi “mascate” în diverse corpuri de mobilier din lemn masiv. Culorile folosite pentru amenajare sunt culorile pământului, nuanţele de crem, verdele viu sau bleu ciel, acestea fiind culori din ce în ce mai utilizate în încăperile pe care le utilizăm constant. Decorată astfel încât să îmbine utilul cu plăcutul, bucătăria se distinge prin elementele moderniste unde locul de luat masa este chiar în spatele multifuncţionalei, în timp ce scaunele de bar întregesc tabloul relaxant.
Atunci cand spaţiul vă permite, insula sau masa de gătit este de un real ajutor. Practică, spaţioasă, cu toate electronicele şi electrocasnicele încorporate, scăldată în lumină naturală a zilei  vă binedispune pentru a petrece o zi perfectă alături de familie.
Spaţiu verde, lumina naturală, culori “culese” din pământ, aer şi cer, adiere de vânt cald, legume, plante aromatice care cresc în bucătăria dumneavoastră! Iată ingredientele perfecte pentru multe zâmbete alături de cei dragi! Eco-friendly nu este doar un curent în vogă, ci şi reţeta unei vieţi mai frumoase şi mai vesele!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu