25 iunie 2012

Lux şi trăire – Noua colecţie de tapet Osborne and Little


Ne dorim o casă cocheta, eleganta  in care sa ne faca placere sa  petrecem timp cu familia si prietenii.  O parte din noi s-ar intoarce pe la 1600 … sunteti curiosi cum putem face acest salt? Decorul! Acesta este raspunsul… Cu ajutorul  unui decor cu tenta baroca, inzestrat cu o pata considerabila de opulenta. Lux si extravaganta… adunata in tesaturi ,  materiale grele atent alese. Suprafete luciase, draperi din catifea sau tafta, matase, satin, tapet manufacturat… toate indemnadu-te sa le atingi, sa le completezi cu statuete, tablouri, sfetnice si mobilier atragator.
In ianuarie 2010 Osborne and Little scaote pe piata noi colectii de tapet. Indraznet, extravagant, excentric, electric, opulent, diafan…  Acestea sunt doar cateva caracteristici pentru noua colectie.  Cu o tehnologie de negalat in imprimarea tapetului, cu tesaturi si materiale extreme de atent alese, stralucitoare si  fine. Noi  imprimeuri  inspirate din teatrul Italian, din finetea francezilor formeaza interioare clasice si contemporane unde privirea se opreste in loc. Chemati cu o putere care nu se explica piesele de mobilier completeaza acesta scena a noii colectii Osborne and Little.
Timp de doua decenii Osborne and Little au dat tonul trandurilor in domeniu. Desenela propuse pentru colectiile lor au fost surprinzatoare. In perioada anilor ’80 au valorificat efectul tapetului pictat, in ani ’90 au abordat motivele cosmic – stele, soare, luna, iar astazi tendinta sa mearca catre renasterea efecelor metalice si florale.  Osborne and Little si-au castigat pe merit prestigiul si s-au straduit sa-si mentina renumele prin calitate si creativitate in tumultoasa lume a designului de interior.
Ca sa obtinem o ambianta elegant, moderna si deopotriva calda, tapetul vinilic cu aspect catifelat isi face necesara prezenta. Daca optati pentru o nuanta indrazneata si puternica ( bordo, violet, rosu) este bine de stiut ca un singur perete imbracat este perfec pentru a da viata incaperii. Totul se transforma cand aveti curajul sa puneti  culoare in casa dumneavoastra. Atent aleasa si gandita poate soca simturile si gadila privirea. Acolo puteti traii si zambii! Acest décor diafan insa, trebuie completat cu foarte multa lumina. O recomand cu incredere acolo unde spatial o permite pe cea naturala. Lumina este extreme de importanta pentru crearea unui décor classic. Nuantele puternice, sobre atrag dupa sine stralucire, lumina si in completare… culori deschise. Peretele tapetat cu un material identic ca cel al draperiei este de mare impact.
Un décor in stil classic (tapet din colectia Salon Velvet) nu inseamna doar culori sobre si piese de mobilier patinate. Un tapet cu pattern inedit, huse, draperii si pernute in culori vii pot incalzii incaperea. Tapetul pattern este decorative si poate inlocuii cu succes dcoratiuni gen: tablouri, oglinzi, vaze, etc. Acest décor diafan insa, trebuie completat cu foarte multa lumina. O recomand cu incredere acolo unde spatial o permite pe cea naturala. Lumina este extreme de importanta pentru crearea unui décor classic. Nuantele puternice, sobre atrag dupa sine stralucire, lumina si in completare… culori deschise.
Tapetul este in trend inca din anul 2008 cand a intrat din nou pe piata. Acest gen de tapiterie nu numai ca decoreaza incaperile prin culoarea si desenele lor, dar si asigura un strat izolator pentru peretii reci pastrand temperatura constanta. De cele mai multe ori suntem captivati de frumusetea modelelo prezentate in diverse cataloage, fara sa tinem cont de materialele utilizate. Osborne and Little tine cont insa de acest aspec pana la cel mai mic detaliu. In trecut tapetul era realizat prin lucru manual sau pe cavana. Materialele folosite erau lana sau matasea. Astazi, tehnologia a dus acesta tehnica la un nivel mai inalt. Material prima este transformata in fibre, apoi se dispune in bobine pentru razboiul de tesut. Se vopsesc in pigmenti minerali, vegetali sau sintetici. Desi materialul este unul natural, acesta poate fii vopsit cu pigmenti sintetici pentru a obtine culoarea potrivita sau a ii imbunatati proprietatile. Pentru realizarea modeluluieste utilizat un razboi de tesut computerizat, care va sti cantitatea de material necesara pentru model si culorile prestabilite, dispunand de o exactitate extraordinara. Pe langa colectiile din showroom-urile personala, Osborne and Little este punct de deschidere pentru colectiile designerului Nina Campbell, pentru brand-ul Liberty Furnishings si pentru studioul parizian Lorca. Impreuna, acestia constituie nucleul decoratiunilor de interior pe plan mondial.
Pentru urmatoarea colectie Osborne and Little propune un design floral dominant, plin de sugestii optimiste si de incarcatura pozitiva, provenite din desene cu flori exotice, mari, bogate, inspirate din tari ca Indonezia, din desene cu teme acvatice si animal printuri.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu