28 iunie 2012

Placeri simple de vara - Semnează Gandia Blasco


Lux, glamur, materiale fine, finisaje impecabile, tradiţie şi încredere. Iată pentru început primele “ingrediente” pentru concediu. Se spune că cele mai importante lucruri în viaţă sunt cele care vin uşor către tine, care te îmbrăţişează cu drag şi linişte. Natura, ca mijloc principal de relaxare şi reconfortare este şi ea la dispoziţia tuturor, indiferent dacă deschizi sau nu braţele. În acestă filozofie se încadrează şi noua noastră colecţie prezentată în paginile ce urmează.  Gandia Blanco lansează şi în acest an mobilier de rasfăţ în aer liber. Unică, durabilă şi stilată, colecţia Flat se mândreşte în 2010 cu premiul “Red Dot Design“.  În grădină, terasă, piscină sau la plajă noua colecţie atrage şi cele mai severe priviri. Variată, colecţia cuprinde: scaune de plajă, şezlonguri, măsuţe, băncuţe, mese,  umbrele şi piesa de rezistenţă: colţarul modular impermeabil. Culori simple: alb sau bronz, dimensiuni multiple, simplitate însoţită de  mult rafinament. Acestea sunt cuvintele cheie care definesc Gandia Blasco!
Gandia Blasco ia naştere în 1941, ca o afacere de familie în Valencia –Spania, producând exclusiv paturi, covoare şi lenjerie de pat. Cele mai importante piese se mai produc şi astăzi tot în Valencia: mobilier de exterior, interior şi bineînţeles covoare. În anul 1996 a fost creat primul mobilier de exterior. După mai puţin de 10 ani de la lansarea  mobilierului de exterior, a devenit cunoscută în toată lumea. Firmele de design interior semnează contracte de colaborare cu nume mari din domeniul artei pentru colaborări şi linii exclusiviste de produse, realizate mai apoi sub sigla lor. În acestă categorie se înscrie şi Gandia, sub a cărei nume au semnat designeri precum: Jean Marie Massaud, Mario Ruiz, Patricia Urquiola, Marie Mess, Francesc Rife, Jose Gandia şi mulţi alţii.
Gandia are puncte de desfacere în toate marile oraşe ale lumii: New York, California, Milano, Istambul, Madrid, Bucureşti. Showroom-urile lor cuprind atât gama outdoor,  cât şi corpuri de iluminat, produse de interior, cuverturi, covoare şi lenjerie de pat. Designul acestora este cât se poate de simplu, original, inspirat din lucruri cotidiene care ne înconjoară şi ne plac.
Noua colecţie de exterior este creată de Mario Ruiz. Acesta a studiat designul industrial la Universitatea din Barcelona “Elisava”. Ulterior a inaugurat primul atelier de desing şi creaţie personal ”Costa Design”,  dezvoltând proiecte în diverse domenii cu peste 30 de angajaţi talentaţi. Elementele acestei colecţii sub care se semnează Mario Ruiz, amintesc de răceala şi sobrietatea designului Nordic : culoarea alba predominantă, lemnul nefinisat şi vopsit într-un singur strat. Însă… fiecare element luat în parte are o stilizare îndulcită, pentru a aminti totuşi de spiritul latin specific companiei spaniole.
Fotoliul de relaxare – linia în care se înscrie acest produs este de o simplitate liniştitoare. Când priveşti acest fotoliu calmul şi relaxarea se instalează instantaneu, comoditatea penelor şi a saltelelor ergonomice, cât şi materialele fluide şi protectoare te fac să rămâi ore în şir contemplând natura. Fotoliul a primit anul acesta Premiul de Design pentru cel mai bun produs de mobilier outdoor.
 Măsuţa de cafea -  este foarte uşor să realizezi lucruri simple, cu o geometrie rudimentară, în culori neutre, însă este foarte greu să dai o notă personalizată, să atingi obiectele cu sentimentul interior şi să îţi laşi amprenta creatoare asupra lor… aceasta ar fii definiţia perfectă pentru măsuţa de cafea de exterior. Disponibilă în două dimensiuni perfecte pentru spaţiul dumneavoastră.
Canapeaua de exterior – modulară, fină, modernă, desenată parcă fără a se ridica creionul de pe hârtie te invită la romantism şi relaxare totală la un alt nivel. Canapeaua este piesa de rezistenţă a celor de la Gandia. Perniţele sunt din spumă poliuretanică pentru a te trimite direct în lumea viselor. Feţele de pernă sunt detaşabile şi pot fii comandate pe  diverse culori şi dimensiuni. Te uiţi, atingi, te relaxezi şi apoi… îţi doreşti să o achiziţionezi fără nici cel mai mic regret. Datorită sistemului său modular, se încadrează în orice ambianţă, spaţiu, terasă, încăpere sau grădină.
Pentru ca liniile acestea simple să-şi păstreze confortul şi ergonomia unor produse de firmă, semnate de designeri celebri, au fost folosite materiale de maximă calitate. Aluminiul se îmbină corect cu lemnul natural, polietilena se mulează perfect pe structura de lemn, iar ţesătura din  bumbac îmbracă husele chibzuit pentru ca la contactul cu aceste materiale pielea să respire.
Iată un nou stil, o nouă vară, o întoarcere sigură la simplitate, rafinament şi bun gust. Acum cred şi vă invit şi pe dumneavoastră să “gustăm” din picanteriile acestei veri lungi şi călduroase!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu