9 iunie 2012

Simone Micheli- - echilibrul perfect între extravaganţă şi confort

 Echilibrul perfect între minte şi suflet, între profesie şi liniştea căminului… între lumină şi culoare… Simone Micheli. De când îi urmăresc activitatea mereu m-am gândit oare cum arată casa acestui arhitect – designer?  Opulentă, glamuroasă, luxoasă, extravagantă… sau câte un strop  din fiecare? Simone Micheli a vorbit mereu despre suflet. În toate interviurile sale invocă arta frumosului, a spaţiului şi a bunului simţ. Luxul nu înseamnă imobilitate sau un stil de viaţă, luxul înseamnă mai degraba libertate de mişcare. Luxul este ca o lumină care agită gândirea, însă, în orice clipă putem alege unde să locuim, de ce şi cel mai important… cum să locuim reinventând propria noastră locuinţă! În ceea ce priveşte arhitectura de lux, după cum declară Micheli, aceasta este strâns legată de ideea de recâştigare a frumuseţii, a adevarului nostru de zi cu zi, a rădăcinilor… a naturii şi a liniştii.
Simone Micheli adoptă în propria sa locuinţă din Florenţa un concept architectural luxos, modern…  arhitectura toscană. Stilul toscan îmbină interesant şi îndrăzneţ mai multe materiale: piatră naturală, lemn şi multă culoare. Acest stil  este inspirat foarte mult din natură, o armonie vizuală atât în exterior cât şi în interior. “Acasă” este locul unde toată familia şi toţi prietenii se întâlnesc şi îşi încarcă bateriile pentru o nouă zi, acasă îţi petreci cele mai liniştite şi emoţionante momente…  Spaţii libere care să creeze poveşti. Culori libere care să ofere spectacol. Locuinţa este spaţioasă, înaltă şi bine proporţionată. Ferestrele mari pe un singur perete permit luminii naturale să încarce pozitiv încăperea. Albul – îmbracă pereţii parcă purtând-i eleganţi. În majoritatea cazurilor, albul este folosit în amenajarea interioarelor ca o culoare neutră, ca bază pentru alte culori. Simone Micheli ne-a obişnuit în aproape  toate proiectele lui cu puritate si …apoi, încredere în culoare. Bolta de cărămidă separă parcă două lumi, oglindite în sferele albe de pe jos şi pierzându-se în pânza de paianjen făcută din materiale fine, albe.  Tabloul şi ceasul sunt “sprijinite” de perete parcă neavând voie să aducă aminte de trecut, prezent sau viitor. Mobilierul este proiectat de Simone Micheli şi făcut de mărci renumite din toată lumea cum ar fi: Axia, Adrenalina, Presotto, Domodinamica, Lualdi Porte, Mycore, Segno şi mulţi alţii de la lumini şi pardoseală până la  perdele.
Am lăsat combinaţia de culori la sfârşit pentru a ne încânta simţurile şi a ne relaxa. Roz, verde, galben şi puţin albastru… Ideal pentru toate simţurile şi stările. Rozul reprezintă parcă în acelaşi timp căldură şi răceală. Aceasta culoare întruchipează echilibrul dintre energia debordantă şi calm. Rozul ne afectează psihic şi mental astfel: înalţă spiritele, calmează mintea şi sistemul nervos, încurajează creativitatea şi îndeamnă la spiritualitate.  Trecem de la cald la rece… cel puţin la prima vedere… verde! Verdele, situat în centrul spectrului, combinat din galben şi albastru, din raze de soare şi gheaţă, este considerată cea mai relaxantă şi echilibrată culoare. Indiferent în ce cantitate îl avem în încăperea noastră, verdele  atrage mereu privirile. Este cel mai uşor să aducem natura în casa noastră! Iată cum şi acest joc cromatic semnat Simone Micheli ne-a încălzit sufletul. Aş spune din nou să îndrăznim să încercăm luxul la acest nivel. Întrebarea mea este: Suntem pregătiţi pentru acestă nouă Extravaganţă ?








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu