28 iunie 2012

Placeri simple de vara - Semnează Gandia Blasco


Lux, glamur, materiale fine, finisaje impecabile, tradiţie şi încredere. Iată pentru început primele “ingrediente” pentru concediu. Se spune că cele mai importante lucruri în viaţă sunt cele care vin uşor către tine, care te îmbrăţişează cu drag şi linişte. Natura, ca mijloc principal de relaxare şi reconfortare este şi ea la dispoziţia tuturor, indiferent dacă deschizi sau nu braţele. În acestă filozofie se încadrează şi noua noastră colecţie prezentată în paginile ce urmează.  Gandia Blanco lansează şi în acest an mobilier de rasfăţ în aer liber. Unică, durabilă şi stilată, colecţia Flat se mândreşte în 2010 cu premiul “Red Dot Design“.  În grădină, terasă, piscină sau la plajă noua colecţie atrage şi cele mai severe priviri. Variată, colecţia cuprinde: scaune de plajă, şezlonguri, măsuţe, băncuţe, mese,  umbrele şi piesa de rezistenţă: colţarul modular impermeabil. Culori simple: alb sau bronz, dimensiuni multiple, simplitate însoţită de  mult rafinament. Acestea sunt cuvintele cheie care definesc Gandia Blasco!
Gandia Blasco ia naştere în 1941, ca o afacere de familie în Valencia –Spania, producând exclusiv paturi, covoare şi lenjerie de pat. Cele mai importante piese se mai produc şi astăzi tot în Valencia: mobilier de exterior, interior şi bineînţeles covoare. În anul 1996 a fost creat primul mobilier de exterior. După mai puţin de 10 ani de la lansarea  mobilierului de exterior, a devenit cunoscută în toată lumea. Firmele de design interior semnează contracte de colaborare cu nume mari din domeniul artei pentru colaborări şi linii exclusiviste de produse, realizate mai apoi sub sigla lor. În acestă categorie se înscrie şi Gandia, sub a cărei nume au semnat designeri precum: Jean Marie Massaud, Mario Ruiz, Patricia Urquiola, Marie Mess, Francesc Rife, Jose Gandia şi mulţi alţii.
Gandia are puncte de desfacere în toate marile oraşe ale lumii: New York, California, Milano, Istambul, Madrid, Bucureşti. Showroom-urile lor cuprind atât gama outdoor,  cât şi corpuri de iluminat, produse de interior, cuverturi, covoare şi lenjerie de pat. Designul acestora este cât se poate de simplu, original, inspirat din lucruri cotidiene care ne înconjoară şi ne plac.
Noua colecţie de exterior este creată de Mario Ruiz. Acesta a studiat designul industrial la Universitatea din Barcelona “Elisava”. Ulterior a inaugurat primul atelier de desing şi creaţie personal ”Costa Design”,  dezvoltând proiecte în diverse domenii cu peste 30 de angajaţi talentaţi. Elementele acestei colecţii sub care se semnează Mario Ruiz, amintesc de răceala şi sobrietatea designului Nordic : culoarea alba predominantă, lemnul nefinisat şi vopsit într-un singur strat. Însă… fiecare element luat în parte are o stilizare îndulcită, pentru a aminti totuşi de spiritul latin specific companiei spaniole.
Fotoliul de relaxare – linia în care se înscrie acest produs este de o simplitate liniştitoare. Când priveşti acest fotoliu calmul şi relaxarea se instalează instantaneu, comoditatea penelor şi a saltelelor ergonomice, cât şi materialele fluide şi protectoare te fac să rămâi ore în şir contemplând natura. Fotoliul a primit anul acesta Premiul de Design pentru cel mai bun produs de mobilier outdoor.
 Măsuţa de cafea -  este foarte uşor să realizezi lucruri simple, cu o geometrie rudimentară, în culori neutre, însă este foarte greu să dai o notă personalizată, să atingi obiectele cu sentimentul interior şi să îţi laşi amprenta creatoare asupra lor… aceasta ar fii definiţia perfectă pentru măsuţa de cafea de exterior. Disponibilă în două dimensiuni perfecte pentru spaţiul dumneavoastră.
Canapeaua de exterior – modulară, fină, modernă, desenată parcă fără a se ridica creionul de pe hârtie te invită la romantism şi relaxare totală la un alt nivel. Canapeaua este piesa de rezistenţă a celor de la Gandia. Perniţele sunt din spumă poliuretanică pentru a te trimite direct în lumea viselor. Feţele de pernă sunt detaşabile şi pot fii comandate pe  diverse culori şi dimensiuni. Te uiţi, atingi, te relaxezi şi apoi… îţi doreşti să o achiziţionezi fără nici cel mai mic regret. Datorită sistemului său modular, se încadrează în orice ambianţă, spaţiu, terasă, încăpere sau grădină.
Pentru ca liniile acestea simple să-şi păstreze confortul şi ergonomia unor produse de firmă, semnate de designeri celebri, au fost folosite materiale de maximă calitate. Aluminiul se îmbină corect cu lemnul natural, polietilena se mulează perfect pe structura de lemn, iar ţesătura din  bumbac îmbracă husele chibzuit pentru ca la contactul cu aceste materiale pielea să respire.
Iată un nou stil, o nouă vară, o întoarcere sigură la simplitate, rafinament şi bun gust. Acum cred şi vă invit şi pe dumneavoastră să “gustăm” din picanteriile acestei veri lungi şi călduroase!







25 iunie 2012

Lux şi trăire – Noua colecţie de tapet Osborne and Little


Ne dorim o casă cocheta, eleganta  in care sa ne faca placere sa  petrecem timp cu familia si prietenii.  O parte din noi s-ar intoarce pe la 1600 … sunteti curiosi cum putem face acest salt? Decorul! Acesta este raspunsul… Cu ajutorul  unui decor cu tenta baroca, inzestrat cu o pata considerabila de opulenta. Lux si extravaganta… adunata in tesaturi ,  materiale grele atent alese. Suprafete luciase, draperi din catifea sau tafta, matase, satin, tapet manufacturat… toate indemnadu-te sa le atingi, sa le completezi cu statuete, tablouri, sfetnice si mobilier atragator.
In ianuarie 2010 Osborne and Little scaote pe piata noi colectii de tapet. Indraznet, extravagant, excentric, electric, opulent, diafan…  Acestea sunt doar cateva caracteristici pentru noua colectie.  Cu o tehnologie de negalat in imprimarea tapetului, cu tesaturi si materiale extreme de atent alese, stralucitoare si  fine. Noi  imprimeuri  inspirate din teatrul Italian, din finetea francezilor formeaza interioare clasice si contemporane unde privirea se opreste in loc. Chemati cu o putere care nu se explica piesele de mobilier completeaza acesta scena a noii colectii Osborne and Little.
Timp de doua decenii Osborne and Little au dat tonul trandurilor in domeniu. Desenela propuse pentru colectiile lor au fost surprinzatoare. In perioada anilor ’80 au valorificat efectul tapetului pictat, in ani ’90 au abordat motivele cosmic – stele, soare, luna, iar astazi tendinta sa mearca catre renasterea efecelor metalice si florale.  Osborne and Little si-au castigat pe merit prestigiul si s-au straduit sa-si mentina renumele prin calitate si creativitate in tumultoasa lume a designului de interior.
Ca sa obtinem o ambianta elegant, moderna si deopotriva calda, tapetul vinilic cu aspect catifelat isi face necesara prezenta. Daca optati pentru o nuanta indrazneata si puternica ( bordo, violet, rosu) este bine de stiut ca un singur perete imbracat este perfec pentru a da viata incaperii. Totul se transforma cand aveti curajul sa puneti  culoare in casa dumneavoastra. Atent aleasa si gandita poate soca simturile si gadila privirea. Acolo puteti traii si zambii! Acest décor diafan insa, trebuie completat cu foarte multa lumina. O recomand cu incredere acolo unde spatial o permite pe cea naturala. Lumina este extreme de importanta pentru crearea unui décor classic. Nuantele puternice, sobre atrag dupa sine stralucire, lumina si in completare… culori deschise. Peretele tapetat cu un material identic ca cel al draperiei este de mare impact.
Un décor in stil classic (tapet din colectia Salon Velvet) nu inseamna doar culori sobre si piese de mobilier patinate. Un tapet cu pattern inedit, huse, draperii si pernute in culori vii pot incalzii incaperea. Tapetul pattern este decorative si poate inlocuii cu succes dcoratiuni gen: tablouri, oglinzi, vaze, etc. Acest décor diafan insa, trebuie completat cu foarte multa lumina. O recomand cu incredere acolo unde spatial o permite pe cea naturala. Lumina este extreme de importanta pentru crearea unui décor classic. Nuantele puternice, sobre atrag dupa sine stralucire, lumina si in completare… culori deschise.
Tapetul este in trend inca din anul 2008 cand a intrat din nou pe piata. Acest gen de tapiterie nu numai ca decoreaza incaperile prin culoarea si desenele lor, dar si asigura un strat izolator pentru peretii reci pastrand temperatura constanta. De cele mai multe ori suntem captivati de frumusetea modelelo prezentate in diverse cataloage, fara sa tinem cont de materialele utilizate. Osborne and Little tine cont insa de acest aspec pana la cel mai mic detaliu. In trecut tapetul era realizat prin lucru manual sau pe cavana. Materialele folosite erau lana sau matasea. Astazi, tehnologia a dus acesta tehnica la un nivel mai inalt. Material prima este transformata in fibre, apoi se dispune in bobine pentru razboiul de tesut. Se vopsesc in pigmenti minerali, vegetali sau sintetici. Desi materialul este unul natural, acesta poate fii vopsit cu pigmenti sintetici pentru a obtine culoarea potrivita sau a ii imbunatati proprietatile. Pentru realizarea modeluluieste utilizat un razboi de tesut computerizat, care va sti cantitatea de material necesara pentru model si culorile prestabilite, dispunand de o exactitate extraordinara. Pe langa colectiile din showroom-urile personala, Osborne and Little este punct de deschidere pentru colectiile designerului Nina Campbell, pentru brand-ul Liberty Furnishings si pentru studioul parizian Lorca. Impreuna, acestia constituie nucleul decoratiunilor de interior pe plan mondial.
Pentru urmatoarea colectie Osborne and Little propune un design floral dominant, plin de sugestii optimiste si de incarcatura pozitiva, provenite din desene cu flori exotice, mari, bogate, inspirate din tari ca Indonezia, din desene cu teme acvatice si animal printuri.








23 iunie 2012

O umbră jucăuşă de soare uitată la umbra unei cine cu prietenii

Dedon completează colecţia de exterior

Odată cu încălzirea vremii, cu revenirea naturii la viaţă vine încetul cu încetul şi vara. Oare cine nu aşteaptă plăcutul anotimp? Căldură, relaxare, departe de problemele de la birou, de agitaţia de zi cu zi. Într-un sezlong la mare, la munte mângâiaţi pe faţă de soare, ascultând valurile mării sau ciripitul păsărelelor. Într-un singur cuvânt VACANŢĂ!

Pentru toată lumea există un colţ al lui, un concediu pe care l-a visat tot anul. Eu recomand şi în acest an relaxarea Dedon. Fiecare nouă colecţie Dedon având designul său unic te face cu adevărat să te simţi relaxat şi fericit.

Dedon lucrează cu cei mai buni şi mai cunoscuţi designeri din lume pentru a crea mereu o colecţie fascinantă şi spectaculoasă. Mobilierul de exterior trebuie să fie cel mai confortabil. Timpul petrecut “afară” este mereu însoţit de veselia copiilor, de amuzamentul prietenilor, de o carte bună şi un cokteil rece. Produsele Dedon sunt făcute manual, folosindu-se doar materiale 100 % naturale şi binecunoscuta fibra Dedon – produsă la sediul central din nordul Germaniei, după o “reţetă” secretă. Fibra Dedon este extrem de durabilă, supusă la 12 controale riguroase de asigurare a calităţii.  Acestă fibră transformând mobilierul într-o piesă unică de o frumuseţe atemporală. De ce să nu dăm viaţă spaţiilor verzi, plajei, piscinei, petrecerilor? De ce sa nu ne înconjurăm de lucruri cu adevărat frumoase şi valoroase?

Dedon nu are nicio scuză pentru petrecerea ta în aer liber. Sunt pe piata de 20 de ani, la fel de tineri, la fel de îndrăzneţi, de moderni, energici cu idei din ce în ce mai bune. Experienţa le accentuează semnătura şi brand-ul. Sunt pe primul loc pe piaţă privind calitatea.  Dedon revoluţionează piaţa în domeniul mobilierului de exterior.
Iată cum  designerii şi producătorii de mobilier ne invită la relaxare. Poate că anii care au trecut ne-au agitat îndeajuns de mult să ne dorim concedii lungi, luxoase şi de neuitat. Dedon oferă rafinament, modernism şi odihnă. Spaţiul tău verde, piscina de lângă casă are nevoie de mobilier care să bucure privirea. Mometele petrcute alături de cei dragi, mângâiaţi de soare, alintaţi de brizele mării şi amuzaţi de năzbâtiile copiilor nu vor fi niciodată uitate. Acestea sunt adevăratele motive pentru ca armonia formelor Dedon să intre în viaţa dumeavoastră!

Parasols – “umbră jucăuşă într-o zi de vară perfectă”, umbrela de soare prinde viaţă în urma logo-ului creat de echipa Dedon. Concepută sub acelaşi brand încă de la prima schiţă, Parasols iese “sub soare” în 2010 cu două variante de culori: argintie şi albă, forma hexagonală şi  diametrul de 260 cm. Când soarele străluceşte, iar bronzul tău este perfect o umbră semnată Dedon cu siguranţă te va face să zâmbeşti. Aspectul deosebit de delicat, aluminiul folosit pentru structura metalică face ca deschiderea acesteia să fie foarte uşoară. Parasols combină cele mai înalte cerinţe Dedon, calitatea cu design-ul şi eleganţa, luxul cu funcţionalitatea.

Pontoon – “simplitatea la cele mai înalte standarde”, masa Pontoon creată de designeri de la Eoos completează colecţia Dedon. În două culori moderne: wenge negru şi alb, în diverse dimensiuni şi extensii Pontoon se poate adapta orcărui spaţiu. Pontoon s-a dorit să fie un proiect care să completexe, nu o piesă spectaculoasă aşa cum ne-au obişnuit. Atenţia s-a îndreptat către utilitate şi finisaje. Pontoon este singurul obiect de mobilier care nu foloseşte fibra Dedon dar poartă aceiaşi semătură.  



14 iunie 2012

Ingredinete eco-friendly

Să adopţi un stil eco-friendly nu înseamnă doar să fii în pas cu moda ci înseamnă cel mai mult că-ţi pasă de mediul înconjurator, de viitorul copiilor tăi, de buna dispoziţie pentru tot ceea ce te înconjoară. Pentru a putea beneficia de toate aceste daruri ale naturii trebuie să fim atenţi încă de la prima schiţă a locuinţei pe hârtie. Totul începe de la construcţia casei. Aveţi în vedere: răsăritul şi apusul soarelui, din ce direcţie bate vântul, de unde captaţi mai multă lumină naturală şi evitaţi materialele sintetice. Folosiţi în încăpere cât mai mult lemn şi piatră naturală, astfel obţineţi un consum mai scăzut de energie şi vă încărcaţi cu energie pozitivă din natură în propria dumneavoastră locuinţă.
O locuinţă ecologică nu înseamnă doar o întoarcere la metodele tradiţionale de construire. O casă eco, verde, poate fi extavagantă, modernă şi foarte utilă. Materialele ecologice utilizate sunt de o calitate net superioară celor non-eco. Sunt atent finisate, tăiate, mult mai puţin tratate şi prelucrate. Eco-friendly înseamnă o decorare interioară în care parfumul şi prospeţimea naturii îşi fac mult simţită prezenţa. Este foarte uşor să decorezi chiar şi bucătăria cu plante verzi. Pe piaţă se găsesc plante aromatice precum pătrunjel, busuioc, salată în ghiveci, proaspete. Într-un colţ vă puteţi amenaja ghivece mari cu pomişori pitici, poate chiar cu măslini sau dafini. Sunt foarte potrivite ghivecele ornamentale mari din piatră, iar culorile potrivite să fie cât mai naturale.
Bucătăriile eco-friendly sunt moderne şi sofisticate, atât prin combinaţiile de materiale folosite, cât şi prin aparatura electronică cât mai performantă. Toate aceste inovaţii ale tehnologiei pot fi “mascate” în diverse corpuri de mobilier din lemn masiv. Culorile folosite pentru amenajare sunt culorile pământului, nuanţele de crem, verdele viu sau bleu ciel, acestea fiind culori din ce în ce mai utilizate în încăperile pe care le utilizăm constant. Decorată astfel încât să îmbine utilul cu plăcutul, bucătăria se distinge prin elementele moderniste unde locul de luat masa este chiar în spatele multifuncţionalei, în timp ce scaunele de bar întregesc tabloul relaxant.
Atunci cand spaţiul vă permite, insula sau masa de gătit este de un real ajutor. Practică, spaţioasă, cu toate electronicele şi electrocasnicele încorporate, scăldată în lumină naturală a zilei  vă binedispune pentru a petrece o zi perfectă alături de familie.
Spaţiu verde, lumina naturală, culori “culese” din pământ, aer şi cer, adiere de vânt cald, legume, plante aromatice care cresc în bucătăria dumneavoastră! Iată ingredientele perfecte pentru multe zâmbete alături de cei dragi! Eco-friendly nu este doar un curent în vogă, ci şi reţeta unei vieţi mai frumoase şi mai vesele!





13 iunie 2012

O poveste transformată într-o casă de vis – Paraty House

O casă de poveste nu trebuie construită din turtă dulce aşa cum ne citea bunica când eram copii. O casă de poveste însemnă să fii înconjurat de bucurie şi  extravaganţă. Extravaganţa definită prin culoare, forme şi natură. Se poartă natura în toate formele ei: lemn masiv, bambus, pietriş, nisip, marmură, apă, palmierii, lumină şi culoare. Proiectul Paraty House  a fost lăudat la Premiilw Dedalo Minosse de către juriu în anul 2009. Ideea aparţine Studioului MK27 - designeri  Kogan şi Suzana Glogowski. Locaţia aleasă de către client este una cu adevărat remarcabilă: Rio de Janeiro. Există o legendă conform căreia regiunea oraşului colonial Paraty şi Angra dos Reis ( între Săo Paulo si Rio de Janeiro) cuprinde 365 de insule, câte una pentru fiecare zi a anului. Ansamblul de volume răsare din munţii, aproape de plaja, pe o consolă de 8 metri. Proiectul este executat de Marcio Kogan, alături de Suzana Glogowski, proiect ce se remarcă prin spectaculozitate şi nonconformism.  Pe o suprafaţă de 5000 metrii pătraţi  cu 1050 metrii pătraţi construibili,  începută în ianuarie 2008 şi  finalizată în mai 2009.
Paraty House este de o ingeniozitate structurală remarcabilă, găseşte echilibrul în topografia locului, constituind o intrare extinsă şi un spaţiu locuibil într-un colţ de natură practic neatins. Între rocile zonei Paraty, în pădurea tropicală densă a insulei, lângă marea turcoaz şi adierea de vânt caldă se îmbină dorinţa de relaxare cu luxul.  

Proprietarul acestei case este un colecţionar de mobilier important al secolului XX.  Mobilierul secolului XX aduce în prim plan reforma şi revoluţia în artă, marcâd noul secol. Printre principalii promotori ai schimbării s-au numarat arhitectul şi designer-ul austriac Josef Hoffmann, care, alături de alţi colegi de generaţie, fondând Vienna Sezession  în 1903. Aceasta a produs, printre alte tipuri de arte decorative, mobilier de forme cubice, care contrastau radical cu stilul impus de art nouveau. În acest secol era foarte folosit unghiul drept, iar detaliile erau deosebit de sobre. În conculzie Paraty House este construita cu marii influenţe a două curente majore ale secolului XX :  bauhaus şi art deco. Acestă casă nu este doar o resedinţă de vacanţă pe o plajă izolată -  într-o perfectă armonie cu natura, ci şi un spaţiu deosebit de valoros, găzduind obiecte  de artă. Mobilerul este achizitionat aproape integral prin licitaţii: fotoliile roşii - Lina Bo Bardi, 1955, masa de cafea din prim plan - Joaquim Tenreiro, fotoliu - George Nakashima, 1972, lampa Kent Hall - George Nakashima, masa conică - George Nakashima, masuţa de cafea - George Nakashima, canapeaua din faţă - Joaquim Tenreiro, scaun conic - George Nakashima, lămpi pendante - 85 lampi pentru Droog - Graumans Rody, 1993, carpeta Ballimole – Core forma, dulapuri - design Studio mk27 – acestea fiind doar câteva din achiziţile proprietarului.

Scăriile  de la piscina interioară ajung în dormitoarele superioare ale  locuinţei. În partea din faţă a casei, panele culisante din lemn de eucalipt protejează dormitoarele de soare. Spaţiile dinspre munte sunt prevazute cu mici terase cu lumină zenitală şi betonul armat - acestea oferind pereţilor o textură remarcabilă. Proprietarii ajung cu barca pe nisipul fin şi apoi direct la intrarea principala din casă, acesta  protejată de  o placă, prin intermediul unui pod metalic poziţionat deasupra unui bazin de cristal.  Totul este practic,  atent gândit şi apoi proiectat. Mai întâi  o simplă  schiţă iar apoi... răsare un loc de vis. La început de  vară vă doresc vacanţă placută într-un colţ de natură cel puţin la fel de minunat ca Rio de Janeiro – Paraty House.










12 iunie 2012

Frumuseţea timpului în arta fină a lemnului – Selva noua colecţie Vendome

Extravaganţa unei  case  constă în tabloul perfect care-l oferă jocul de luminii, culori, materiale şi bunul gust al fiecărui proprietar. Urmărim încet, în paşi de dans linia fină a mobilierului ce ne înconjoară zi de zi… Trăim în confort şi mângaiere, în materiale fine, de o eleganţă rară… toate acestea ne poartă o dată cu timpul şi ne întâmpină cu acelaşi zâmbet larg ori de câte ori ajungem acasă.
Bine aţi venit într-o lume plină de eleganţă clasică şi frumuseţe atemporală!  - acesta este mesajul de bun venit în lumea celor de la Selva. Mobilierul Selva este o pieseă de rezistenţă îndelungată  încă de la prima finisare a lemnului. Lucrat manual, cu precizia detaliilor atent finisate, Selva nu lucrează mobilier “pe bandă”, fiecare piesă este o operă de artă care innobilează orice încăpere.  Mobilierul clasic va impresiona întodeauna prin eleganţă şi liniile sale armonioase. Asocierea nuanţelor de pământ ale mobilierului clasic cu acesorii moderniste,  metalice  sunt piese de rezistenţă îndelungată ţncă de la prima lor apariţie scenică.
Pentru prima dată, noua colecţie Vendome este prezentată la târgul de mobilă de la Milano din acest an. Colecţia este realizată împreună cu designer-ul Italian Lorenzo Belloni care are o colaborare de lungă durată împreună cu echipa celor de la Selva. Semnează impresionante colecţii de mobilier. Colecţii care se menţin în atenţia consumatorilor de artă, colecţii ce ne atrag privirea în timp, la timp şi o farmecă în detaliile perfecte ale lemnului.
Cu o tradiţie de peste 70 de ani în design-ul de mobilier, Lorenzo Bellini spune că diferenţa este de fapt un stil italian, un stil care ne place şi pe care-l acceptam în jurul nostru uşor şi elegant.
Colecţia Vendome cuprinde o mare varietate şi complexitate  de piese de mobilier:  masă, scaune, pat, comodă, noptiere  şi consolă.  Selva se remarcă prin numeroasele colecţii, produsele sunt captivante atat datorită exteriorului, cât şi datorită valorii interioare – de remarcat este preţiozitatea lemnului din care sunt fabricate colecţiile. Atunci când se alege un corp de mobilier, se alege de fapt un concept sau un stil de viaţă.
După camera de dormit, una dintre cele mai importante încăperi este living-ul şi dinning-ul sau… dinning-ul şi living-ul. Living-ul este locul în  care se desfasoară multe dintre activităţile zilnice, unde petreci cel mai mult timp alături de familie, pritenii şi invitaţii casei. Acesată încăpere trebuie să fie un spaţiu deosebit care  amenajat astfel încât să reflecte personalitatea proprietarului. Alegând Selva înseamnă că ai ales un stil de viaţă cosmopolit, extravagant, că modul de gândire este unul multicultural în care inspiraţia din toate erele şi culturile sunt îmbinate în idei noi şi exclusive. Fotoliile din capetele mesei  stabilesc prioritatea celor mai importante personae din casă. Comoditatea unui astfel de fotoliu - scaun arată respect şi mult confort în combinaţie cu fineţea ţesăturilor. Lemnul dur al mesei este completat de picioarele  jucăuşe ale mesei. Extensibilă, în diverse culori masa din colecţia Vendome poate oricând să-ţi asculte gândurile, şoaptele şi să-ţi servească suport perfect pentru nenumaratele cine petrecute cu familia. Zona de luat masa devine cu atât mai importantă cu cât aceste produse sunt unice , exclusive şi  împletite cu individualitatea stilistică, durabilă în timp.
Această nouă colecţie este inspirată din secolul al XVIII-lea, de designerii francezi. Combinaţia flerului francez cu farmecul Italian zâmbeşte orcărui romatic. Imbinarea tabloului a  celor doua stiluri, a celor doua etape de educaţie rezultă un mobilier rafinat, Un mobilier semnat Selva, perfect de atins, onorat să vă păşească în casa şi în suflet!




10 iunie 2012

Despre, unde şi când ?! ... în vremea mea!

Despre, unde şi când ?! ... în vremea mea!

Despre... câtă indiferenţă există în societate putem umple pagini întregi. Ieri, stăteam de vorbă cu o doamnă a cărei voce lină şi calmă te cucereşte din primele secunde. “Urmăreşte”  susţinerea recuperării şi reabilitării psiho-sociale a adulţilor cu probleme cronice de sănătate mintală prin facilitarea adaptării sociale – frumos spus! Pentru ca toată lumea să înţeleagă, inclusiv eu la primele cercetări – facem referire la schizofrenie. Schizofrenia conform dex-ului limbii române este o ”Boală mintală cronică caracterizată prin slăbirea şi destrămarea progresivă a funcțiilor psihice și prin pierderea contactului cu realitatea.”

Schizofrenia… căţi oare dintre noi recunosc că au trecut prin aşa ceva, că s-au vindecat… sau încă mai suferă de acestă boală “ascunsă”  a sufletului în creier. Nu voi dezvolta subiectul pe tema medicală ci mă voi axa pe nepăsarea societăţii…. Acum ceva timp mă ocupam cu acţiuni caritabile şi încercam să aduc zâmbete din suflet sub reclame ascunse. Pentru acest centru mi-a fost mai greu să conving “finanţatorii” să-şi unească imaginea cu “ei”… De atunci şi până-n ora aceasta târzie din seară, nimic nu s-a schimbat! Societatea încă îi respinge şi niciodată nu are fonduri, micile sponsorizări se duc la casele de copii sau bătrâni pentru că “transmit” mai bine mulţumirea. Acum 2 ani acest centru avea 7 angajaţi şi 30 de beneficiari… azi există 3 “angajaţi” voluntari şi 23 de beneficiari, plus încă 50 de cereri pentru înscrieri. Restul? Nu fac voluntariat, 7 s-au facut bine iar cererile de “ajutor” vor continua să curgă. Trăim într-o lume stresant de stresată, fără siguranţa zilei de mâine, fără conducere, fără cap şi fără coadă…

Unde… pe plaiurile mioritice, în mijlocul ţării noastre extrem de frumoasă. Vara trecută puneam pariu cu nişte prieteni că francezii ar fi în stare să-ţi vândă ca şi punct turistic inclusiv felinarele de pe stradă, pietrele de pe pietonală, copacii tăiaţi şi aranjaţi, scoarţa castanilor care se cojeste, cutia poştală de la feribot… Penibil! Avem o ţară minunat de frumoasă “păcat că este locuită” – strigă mulţi dintre noi! DA PĂCAT!!!! Spun şi eu că nu ştim să ne strângem “resturile” de la iarbă verde, încă mai aruncăm chiştoacele pe geam, de mâncat seminţe în autobuze şi scuipat în colţul gurii cojile, de ce să nu fim mândri? Păi nu avem cu ce? De ce să arătăm că avem păduri, dealuri, cetăţi, castele de vânzare pe 2 lei şi 3 parale?  Încă sunt extrem de enervată pentru că s-a închis Pelişorul... Nu săriţi, nu trageţi!!! Vă rog, răgaz! Copii mei îl vor vedea doar în poze, nu vor simţi trecutul, arta şi frumosul din inima lor privind castelul. Cetatea Râşnov? Poate fi istorie! Pe zi ce trece mai cade câte un balcon, mâine un perete... TREZIREA LA APEL!!! Rămânem fără trecut, fără istorie. Ne vor scoate americanii la licitaţie după ce ne pierde Europa! Urât!!! Aş vorbi şi despre Deltă, dar spre ruşinea mea am ajuns întai la Paris… şi nu ştiu încă dacă-mi pare bine sau rău!

Când… sa fim membri de partid? Păi depinde... când nu ai ce face acasă, când îţi place să te implici, când mai vrei să rozi un os, când ai de dat şi apoi de scos ochii-n lume... Morometeee!!! Când ai plecat din politica noastră frumoasă! Sfatul bătrânilor de mult apuşi a fost înlocuit cu întâlnirile tinerilor frumoşi, cu maşini scumpe care miros bine în urma lor. Blonde de la ”drept” şi de la ”stâng” mutate ca pe tabla de şah. Râdem, glumim, ne tăvălim şi apoi ne întrebăm... Când s-au întamplat toate acestea? …E simplu … în vremea mea!!!



9 iunie 2012

Simone Micheli- - echilibrul perfect între extravaganţă şi confort

 Echilibrul perfect între minte şi suflet, între profesie şi liniştea căminului… între lumină şi culoare… Simone Micheli. De când îi urmăresc activitatea mereu m-am gândit oare cum arată casa acestui arhitect – designer?  Opulentă, glamuroasă, luxoasă, extravagantă… sau câte un strop  din fiecare? Simone Micheli a vorbit mereu despre suflet. În toate interviurile sale invocă arta frumosului, a spaţiului şi a bunului simţ. Luxul nu înseamnă imobilitate sau un stil de viaţă, luxul înseamnă mai degraba libertate de mişcare. Luxul este ca o lumină care agită gândirea, însă, în orice clipă putem alege unde să locuim, de ce şi cel mai important… cum să locuim reinventând propria noastră locuinţă! În ceea ce priveşte arhitectura de lux, după cum declară Micheli, aceasta este strâns legată de ideea de recâştigare a frumuseţii, a adevarului nostru de zi cu zi, a rădăcinilor… a naturii şi a liniştii.
Simone Micheli adoptă în propria sa locuinţă din Florenţa un concept architectural luxos, modern…  arhitectura toscană. Stilul toscan îmbină interesant şi îndrăzneţ mai multe materiale: piatră naturală, lemn şi multă culoare. Acest stil  este inspirat foarte mult din natură, o armonie vizuală atât în exterior cât şi în interior. “Acasă” este locul unde toată familia şi toţi prietenii se întâlnesc şi îşi încarcă bateriile pentru o nouă zi, acasă îţi petreci cele mai liniştite şi emoţionante momente…  Spaţii libere care să creeze poveşti. Culori libere care să ofere spectacol. Locuinţa este spaţioasă, înaltă şi bine proporţionată. Ferestrele mari pe un singur perete permit luminii naturale să încarce pozitiv încăperea. Albul – îmbracă pereţii parcă purtând-i eleganţi. În majoritatea cazurilor, albul este folosit în amenajarea interioarelor ca o culoare neutră, ca bază pentru alte culori. Simone Micheli ne-a obişnuit în aproape  toate proiectele lui cu puritate si …apoi, încredere în culoare. Bolta de cărămidă separă parcă două lumi, oglindite în sferele albe de pe jos şi pierzându-se în pânza de paianjen făcută din materiale fine, albe.  Tabloul şi ceasul sunt “sprijinite” de perete parcă neavând voie să aducă aminte de trecut, prezent sau viitor. Mobilierul este proiectat de Simone Micheli şi făcut de mărci renumite din toată lumea cum ar fi: Axia, Adrenalina, Presotto, Domodinamica, Lualdi Porte, Mycore, Segno şi mulţi alţii de la lumini şi pardoseală până la  perdele.
Am lăsat combinaţia de culori la sfârşit pentru a ne încânta simţurile şi a ne relaxa. Roz, verde, galben şi puţin albastru… Ideal pentru toate simţurile şi stările. Rozul reprezintă parcă în acelaşi timp căldură şi răceală. Aceasta culoare întruchipează echilibrul dintre energia debordantă şi calm. Rozul ne afectează psihic şi mental astfel: înalţă spiritele, calmează mintea şi sistemul nervos, încurajează creativitatea şi îndeamnă la spiritualitate.  Trecem de la cald la rece… cel puţin la prima vedere… verde! Verdele, situat în centrul spectrului, combinat din galben şi albastru, din raze de soare şi gheaţă, este considerată cea mai relaxantă şi echilibrată culoare. Indiferent în ce cantitate îl avem în încăperea noastră, verdele  atrage mereu privirile. Este cel mai uşor să aducem natura în casa noastră! Iată cum şi acest joc cromatic semnat Simone Micheli ne-a încălzit sufletul. Aş spune din nou să îndrăznim să încercăm luxul la acest nivel. Întrebarea mea este: Suntem pregătiţi pentru acestă nouă Extravaganţă ?








4 iunie 2012

2012 în tendinţe, cu bun gust

Tendinţe, priviri curioase, multă  culoare, întrebări şi răspunsuri.  Aceştia sunt paşii mărunţi şi siguri ai acestui nou început de an, al designerilor în domeniul mobilierului. O nouă adiere de vând, rece de iarnă... însă plăcută datorită fulgilor de nea. Pe lângă culoarea albă, galbenă care se identifică, anul acesta tendinţa de curaj şi optimism aduce în faţă  două culori interesante:  roşul şi portocaliul. Culori primitoare, pline de energie  care vor anima întregul nostru peisaj, dând viaţa locuinţelor dumneavoastră.  Pentru a  ne întoarce doar cu o privire, aducem din anii trecuţi şi fenomenul ecologic în acest nou început de 2012.
Porada, Flou, Jesse ţi Cesar stau la dispoziţia noastră în acest numar pentru a fii vedetele începutlui. Un dinning, un pat, o canapea luminată şi decorata cu o măsuţă inovatoare se întrec cu noile scaune personalizabile  din colecţia Biba. Deşi aparent ferite de culoarea anului 2012, designeri care le-au dat viaţă, nu au uita de importanţa unui finisaj perfect  şi spectaculos.
Cesar ne uimeste cu noua bucătărie Kalea care se lasă cufundată în lumină naturală, lux şi cel mai important amănunt: combinaţie inedită de finisaje. Lemnul masiv de stejar, la prima vedere se poate spune că nu este finisat, parcp natura a fost adusă şi lăsată să-şi dezlanţuie frumuseţea în locuinţă.  Adăugăm peste toată armonia finisajul lucios şi sticla colorată, o insulă mare cu spaţii de depozitare generoase, o masă de lucru care aduce inclusiv strălucirea oţelului inoxidabil. Ritmuri neconvenţionale şi asimetrice create de compartimentele deschise de depozitare, acestea armonizandu-se perfect cu libertata de acorduri oferite de colecţia Kala. Rezultatul acestor combinaţii de materiale şi culori îndrazneţe   declanşează contrastele de culaore prezente în întregul aranjament. O originală compoziţie arhitecturală: o bucătărie unică într-un spaţiu deschis, cufundat în natură.
Producătorul internaţional de top Porada îmbină procesul tehnologic cu tradiţia şi experienţa artizanală în fabricarea mobilierului. Compania Porada vine cu propuneri îndrăzneţe în anul 2012, forme contemporane, geometrice: picioarele canapelei din  lemn masiv capătă forme noi, puternice, iar obiectele decorative învadează suprafeţele mari ale peretului din spatele canapelei, astfel întreg spaţiu se deschide unei atmosfere relaxante. De la tradiţionala canapea  în stil clasic sau modernă în stil, ajungem la forme minimaliste, excentrice. Lemnul în culoare albă lăcuit şi finisat lucios  contrastează cu luminozitatea dată de pereţii gri şi marmura pamântie. Masa se intersectează în tendinţe cu lampadarul care veghează  parcă  acest întreg tablou semnat Porada, colecţia Eleven.
Există mai multe soluţii pentru amenajarea unui loc de luat masa  sau chiar  de discutat un contract la birou. Echipa de designeri Jesse ne propun  noua colecţie de scaune Biba. Create sub sloganul „Design natural” scunele Bida pot fii personalizate 100%, începând de la ergonomicitate,  culori, materiale şi chiar modele de picioare divers finisate. Jesse crează spaţii în care sa te poţi întâlni şi  interacţiona cu oameni relaxaţi având  zâmbetul pe buze.
Am lasat la urma colectia Argan de la producatorii italeini Flou deoarece îmi doresc ca citind aceste câteva rânduri sa vă aşezati mai confortabil în fotoliul dumneavoastră. Flou sunt cei care inovează piaţa în acest an cu un gând bun de totală relaxare. La fiecare sfarşit de zi, fiecare dintre noi ajungem acasă şi ne aşeazăm confortabil în pat. Închidem ochii, iar în acel moment toţi muschii corpului se eliberează de stresul cotidian, acela este momentul nostru, momentul în care ne încărcăm bateriile din nou pentru încă o zi, o zi în care ne vom bucura de soare, de cafeaua de dimineaţă  şi de bucuria celor din jur. O treime din viaţă o petecem în pat,visând.  Designeri Flou ne ofera răsfăţul total. Colecţiile sunt adevărate stiluri clasice, glamour  sau contemporane. Fiecare  colecţie are o forma nouă, inedită şi primitoare. Patul Argan are o baza de 25 de centimetrii, cu spaţiu de depozitare activat electric, o tablie captuşită integral din materiale diverse: stofă, piele naturală sau ecologică. Eleganţa tăbliei este dată de 4 pliuri verticale care accentuează înalţimea acesteia. Husa patului este complet detaşabilă, fiind uşor de curăţat sau înlocuit. O colecţie uşor de acceptat  în spaţiul nostru special şi intim. 
Iată cum doar cu câteva schiţe am creionat: culoare, trend, viaţă, noi colecţii şi confort în extravaganţă anului 2012! Şi pentru că este anul Tangrine Tango cu siguranţă inovaţia, curajul şi fineţea vor defila pe aceiaşi scenă a designului naturii în arta lemnului.